Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Jubileum: eVerbinding viert 5 jaar Accespoint Simplerinvoicing

Plaatsingsdatum 06-11-2018
Berichtdatum 6 november 2018

Als mede-oprichter van Simperinvoicing, een initiatief dat 5 jaar geleden werd gestart, is eVerbinding uitgegroeid tot marktleider binnen Simplerinvoicing Nederland. Leuk, maar wat betekent dit nu? En wat is er in die 5 jaar nu eigenlijk allemaal gebeurd? Daarnaast is eVerbinding ‘leidend’ in de adoptie van e-facturatie in Nederland. Een stevige uitspraak, maar is dit ook echt zo? 

Zoals alle initiatieven begon ook eVerbinding klein. Het ontwikkelen van het Simplerinvoicing accespoint op PEPPOL vormde een belangrijk moment. Hierna nam eVerbinding, door het ontwikkelen van de juiste features en het uitdragen van de e-facturatie via het open netwerk gedachte, als vanzelf een leidende rol binnen de Nederlandse e-facturatie markt in.

eVerbinding was erbij
Sinds november 2013 is Simplerinvoicing actief. Een initiatief gesponsord door het Ministerie van Economische Zaken, waarbij een aantal leveranciers van administratieve software en e-factureerdiensten, waaronder eVerbinding, afspraken maakten over het onderling uitwisselen van e-facturen. Het doel? Zorgen dat ondernemers kunnen e-factureren, zonder zich te hoeven verdiepen in de manier waarop een klant of ondernemer een e-factuur wil ontvangen. Vijf jaar later is Simplerinvoicing dé e-facturatie standaard in Nederland en is het netwerk een van de preferente kanalen van de overheid.

Net dat stapje verder
Het is voor de relaties van eVerbinding heel eenvoudig e-facturen te ontvangen en verwerken via Simplerinvoicing FULL en PEPPOL. “Wij zijn met een marktaandeel van ruim 83% (augustus 2018), veruit de grootste serviceprovider op het Simplerinvoicing netwerk. Daarbij is onze doelstelling simpel: compliant in één dag. Dus geen langdurige trajecten, maar een stabiele en veilige oplossing, onafhankelijk van de gebruikte financiële software waarbij in veel gevallen het accesspoint eVerbinding al standaard is geïntegreerd.” aldus Marcel van Wensem / eVerbinding.

18april2019.nl
Een belangrijke datum die steeds dichterbij komt is 18 april 2019. Conform EU richtlijn 2014/55/EU moeten alle aanbestedende diensten dan de benodigde voorzieningen hebben getroffen om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Dit is verankerd in de Aanbestedingswet. Van Wensem laat weten “eVerbinding is er als organisatie op ingericht naast het MKB en de Multinationals ook de (semi-)overheid tijdig te kunnen ontsluiten Simplerinvoicing en PEPPOL. We hebben al verschillende provincies en gemeenten mogen verwelkomen als klant, een mooi succesverhaal blijft het aansluiten op eVerbinding en Simplerinvoicing van 3 verschillende waterschappen binnen één uur.”

Innovatie
Als specialist binnen e-facturatie is het belangrijk te innoveren. Johan Schaeffer / founder eVerbinding vertelt “Het moet voor de gebruiker niet nodig zijn om zich bezig te houden met formaten en conversies. Wat begon met het accepteren van UBL en PDF facturen is steeds verder uitgebouwd, waardoor het niet meer uit maakt in welke formaat of UBL-dialect de factuur is verzonden. Inmiddels hebben meer dan 25 softwarepakketten de verbinding gelegd naar eVerbinding en dit aantal neemt nog steeds toe. Daarnaast zien we ook steeds meer grote verzenders starten met ‘native e-facturatie’ waarbij het systeem de beschikbaarheid van de ontvangers in het netwerk detecteert.”

Adoptie
Als voorstander van e-facturatie via het open netwerk ziet eVerbinding, dat ondanks dat de techniek beschikbaar is, er toch nog onvoldoende van geprofiteerd wordt. Daardoor wachten verzenders op ontvangers en wachten ontvangers op verzenders. Heel jammer, want als volwaardige e-facturatie wordt toegepast, besparen alle betrokken partijen ook nog eens kosten en worden de risico’s verminderd. Tijd voor actie dus!

eVerbinding is dan ook betrokken bij een initiatief dat binnenkort gelanceerd zal worden om de impasse tussen de partijen te doorbreken en het adopteren van e-facturatie te versnellen. Dit wordt gedaan door publiek commitment te vragen van toonaangevende organisaties voor het op grote schaal inzetten van e-facturatie met de hoogste kwaliteit en beveiligingsniveau via Simplerinvoicing FULL.

Vijf vlijtige jaren
We mogen concluderen dat eVerbinding inderdaad niet heeft stil gezeten. Dat de markt e-facturatie een grote verandering heeft ondergaan, waarin de (semi-)overheid e-factureren standaardiseert, maar dat er met de algehele adoptie nog een grote winst te behalen valt. En dat het binnenkort te lanceren initiatief daarin wel eens een hele belangrijke rol kan gaan spelen … wordt vervolgd!

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Tech startups, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL eVerbinding

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED