Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie

Plaatsingsdatum 02-01-2020
Berichtdatum 2 januari 2020

Deze QuickScan is bedoeld om accountants- en administratiekantoren snel een beknopt inzicht te bieden in relevante onderwerpen op ICT-gebied. Noem het desgewenst ‘helikopterview’. Zo weet u in grote lijnen wat er speelt en gaat spelen in de markt en kunt u als kantoor daar in min- of meerdere mate kennis van nemen.

Uitgangspunt voor deze QuickScan is het ICT Accountancy softwarelandschap.

Na het duiden van enkele standaarden, zoals de XML Auditfiles, het Referentie Grootboekschema en PSD2 noemen we Governance, Risk & Compliance (GRC) als een belangrijke randvoorwaarde bij het tot stand komen en de implementatie van productontwikkeling en innovatie. Met zaken als Business Process Management (BPM), Authenticatie en autorisatie, , Digitaal ondertekenen, Cybersecurity & AVG.

De ICT ontwikkelingen en innovaties zijn in overeenstemming met het ICT Accountancy softwarelandschap onderverdeeld naar: administratiefabriek, externe verslaggeving, auditpraktijk en adviespraktijk. Met tot slot een aantal overall ontwikkelingen en innovaties, waaronder: Artificial Intelligence (AI) & machine learning, Realtime accountancy, Intelligent Business Process management software (iBPMS) en Robotoc process automation (RPA).

De uitgave zelf bevat per ontwikkeling een (beknopte) toelichting en waar van toepassing verwijzingen naar relevante informatie per ontwikkeling.

Aanvragen uitgave
Complete (10 pagina's tellende) uitgave "ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie" (PDF).

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, ICT Innovatie
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED