Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Van PDF naar 100% kwalitatieve UBL binnen 49 minuten

Plaatsingsdatum 10-12-2018
Berichtdatum 10 december 2018

Conversiepartij go2UBL constateert een grote ontwikkeling op het gebied van factuurverwerking. Uit haar data blijkt dat het in veel gevallen slechts tien minuten duurt om een PDF-factuur te converteren naar een 100% kwalitatieve UBL. Gemiddeld komt zij uit op een verwerkingstijd van 49 minuten per factuur. Een wezenlijk verschil met een aantal maanden geleden, toen haar gebruikers nog genoegen moesten nemen met een garantie van ‘binnen 24 uur’.

Met deze constatering wordt het verschil in verwerkingssnelheid tussen een willekeurige scan- en herkenpartij en een partij als go2UBL steeds kleiner. De grote kwaliteitsverschillen blijven daarentegen wel bestaan. Want waar scan- en herkenpartijen een document over het algemeen al binnen één minuut kunnen verwerken, ben je er als gebruiker niet zeker van dat de essentiële elementen altijd volledig en/of juist zijn. Daar komt bij dat je in dat geval gekoppeld bent aan één boekhoudpakket. Go2UBL garandeert die kwaliteit en onafhankelijkheid wel. Tevens introduceerde zij onlangs factuurherkenning op regelniveau, is de onderneming in staat om buitenlandse facturen te herkennen en kan zij handgeschreven (kas- en pin)bonnen verwerken.

Versterkte positie
Met het inzicht dat de conversiepartij heeft weten te creëren, is snelheid niet langer meer een issue in de keuze tussen hen of een scan- en herkenpartij. Rob Tolstra, CEO van go2UBL: “Vooropgesteld blijft kwaliteit voor ons het belangrijkste. Wij garanderen 100% volledigheid en 95% juistheid en daar wijken we niet vanaf. Maar het feit dat wij nu kunnen aantonen dat een conversie van een factuur naar UBL gemiddeld maar 49 minuten duurt, is heel gunstig. Dat is nogal een verschil met de 24 uur die wij hiervoor met onze gebruikers communiceerde. Het versterkt onze positie in de markt aanzienlijk, wat we direct terugzien in onze cijfers. Het afgelopen kwartaal alleen al hebben wij bijna 1.500 nieuwe gebruikers aangesloten. Dat is een groei van zo’n 10% op het totaal in slechts drie maanden tijd.”

Ook in de btw-piekmaanden (januari, april, juni en oktober) is de verwerkingssnelheid bijzonder groot. Zo toont go2UBL aan de facturen in die maanden gemiddeld binnen het uur te leveren.

Categorie(n) UBL en Peppol, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Go2UBL
Internet URL Go2UBL

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED