Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Birst introduceert Smart Analytics

Plaatsingsdatum 29-01-2019
Berichtdatum 29 januari 2019

Birst, een Infor-bedrijf en marktleider in Cloud Business Intelligence (BI) en Analytics voor grootzakelijke bedrijven, introduceert zijn Smart Analytics-oplossingen die mogelijk worden gemaakt door het Artificial Intelligence (AI) platform, Infor Coleman.

Birst Smart Analytics bestaat uit een nieuwe reeks AI-functies die machine learning algoritmen gebruikt om zakelijke gebruikers nieuwe intelligente inzichten te bieden. Het is gebouwd met gepatenteerde technologieën en biedt geautomatiseerde en gepersonaliseerde inzichten en aanbevelingen. De Business Intelligence (BI) ervaring verandert hierdoor van beschrijvend (wat gebeurt er) in diagnostisch (waarom gebeurt het) en voorspellend (wat zal er gebeuren).

Met Smart Insights, de eerste in een reeks van AI-functionaliteiten, kunnen zakelijke gebruikers de kracht van data science toepassen en direct zien welke variabelen de Key Performance Indicators (KPI’s) aansturen. Daarnaast kunnen gebruikers relaties ontdekken tussen een bepaalde KPI en talloze bedrijfsvariabelen en vervolgens automatisch visualisaties en dashboards genereren die het gedrag van de KPI verklaren. Voor het gebruik van Smart Insights is geen gespecialiseerde expertise vereist.

De dashboards die door Smart Insights worden gegenereerd, volgen de VBD (Value-Based Design) methodologie van Birst. De verkregen inzichten zijn hierdoor effectiever omdat ze prioriteit geven aan de zaken die de grootste impact hebben op bepaalde KPI's.

Extra functionaliteiten die Birst wil toevoegen aan de Smart Analytics-familie, zijn onder andere: Anomaly Detection, Natural Language Generation/Querying (NLG/NLQ) en Intelligent Alerting.

Samenvatting: belangrijke functies van Birst Smart Insights

  • Sneller en op een grotere schaal betekenisvolle relaties tussen bedrijfsattributen, maatregelen en KPI’s ontdekken.
  • Automatisch nieuwe dashboards en rapporten creëren op basis van Value-Based Design-principes.
  • Gepersonaliseerde resultaten presenteren die zijn gebaseerd op de context van het dashboard, inclusief toegepaste filters van de governance-laag.
  • Inzicht bieden in de gehele semantische laag van Birst. Alle gerelateerde gegevens worden geanalyseerd, inclusief netwerkgegevens en gegevens van eindgebruikers.

Categorie(n) ICT Innovatie, Soort > Managementinformatie
Bronvermelding Birst (een Infor-bedrijf)
Internet URL https://www.birst.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED