Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

De meeste accorderingssoftware UBL ready

Plaatsingsdatum 31-01-2019
Berichtdatum 31 januari 2019

Veel administratieafdelingen en – kantoren maken gebruik van accorderingsmodules of procuratiesoftware om een factuur door meerdere personen te laten beoordelen. Inmiddels zijn de meeste softwaremodules UBL ready. De (pdf-)facturen die zijn omgezet naar e-facturen in UBL- of XML-formaat, kunnen nu direct worden afgeleverd in deze software. Men is daardoor niet langer genoodzaakt om de scan- en herkenoplossing van de module te gebruiken, maar kan een efficiëntieslag maken door in te zetten op kwalitatieve e-facturen.

Aangezien het in diverse boekhoudsoftware niet mogelijk is om facturen door meerdere personen te laten accorderen, werken veel crediteurenadministraties met accorderingsmodules of procuratiesoftware. Veelal wordt gebruik gemaakt van de ingebouwde scan- en herkenoplossing om (pdf-)facturen om te zetten naar UBL. Dat het ook mogelijk is om de diensten van een conversiepartij te gebruiken is veel minder bekend.

Rob Tolstra is CEO van conversiepartij go2UBL en legt uit: “Pdf-facturen, kas- en pinbonnen, handgeschreven facturen en/of foto’s van bonnen kunnen foutloos naar UBL worden omgezet en snel geaccordeerd worden. De grootste efficiëntieslag zit in het feit dat de juistheid van de overgenomen factuur in die gevallen niet meer gecontroleerd hoeft te worden. Daarnaast zijn er extra opties welke scan- en herkenprogramma’s niet kunnen bieden, zoals factuurherkenning op regelniveau, ordernummerherkenning en is ook het herkennen van buitenlandse facturen mogelijk.

Conversiedienst goede aanvulling op accorderingsmodule

Over facturen die tot een 100% UBL geconverteerd zijn, hoeft dus niet getwijfeld te worden of de overgenomen data juist is. In de praktijk komt dit erop neer dat de ingelezen facturen veelal op ‘groen’ of ‘volledig herkend’ worden weergegeven. Elk accorderingsprogramma gaat daar op zijn eigen manier mee om. Een conversiedienst is daarmee een goede aanvulling op de accorderingsmodules of procuratiesoftware.

UBL ready geldt niet alleen voor boekhoudsoftware, ook voor accorderingssoftware. Zie www.ublready.nl voor de software en modules die UBL ready zijn.

Over UBL
UBL (Universal Business Language) geeft in bestandsvorm de inhoud van een factuur weer. Het is feitelijk een serie afspraken over een digitale gegevensstructuur in een bepaald standaardformaat. Omdat dit een wereldwijd bekende en gebruikte structuur is, kan het worden gelezen door bijna alle softwarepakketten. Een UBL is een elektronische factuur (e-factuur), niet te verwarren met een digitale factuur (PDF). go2UBL is in staat naast pdf-facturen ook bonnetjes, papieren facturen, handgeschreven facturen en foto’s te converteren naar UBL. Alsmede herkenning op regelniveau, ordernummers, etc.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol
Bronvermelding Go2UBL
Internet URL Go2UBL

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Exact neemt go2UBL over [08-07-2021]

Steltix en go2UBL maken e-facturatie-koppeling mogelijk met Oracle JD Edwards [31-03-2021]

Veel boekhouders weten nog altijd niet wat UBL is [23-09-2020]

Conversie van facturen naar UBL neemt vlucht [23-07-2020]

go2UBL publiceert jaarrekening 2019 in de eerste week van 2020 [06-01-2020]


Onerzoeksbureau GBNED