Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Software nieuws

Hyarchis Content Services winnaar Global Legal Hackathon Benelux

Plaatsingsdatum 28-02-2019
Berichtdatum 28 februari 2019

In Amsterdam vond afgelopen weekend de Global Legal Hackathon plaats, waarbij Hyarchis Content Services met de hoofdprijs naar huis ging. Hyarchis ontwikkelde in drie dagen het product LegisGO en gooide hiermee bij zowel coaches als jury hoge ogen. Met deze overwinning heeft Hyarchis zich verzekerd van een plek in de halve finale op 15 maart en maakt daarmee kans op een plek in de finale op 4 mei 2019 in New York.

Global Legal Hackathon
Global Legal Hackathon is ‘s-werelds grootste legal hackathon. De hackathon vond dit weekend plaats in 24 landen en 46 steden, waaronder Amsterdam, waar dit mede mogelijk gemaakt door Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland, Dutch Legal Tech en Lawren.io. In Amsterdam streden zeven teams drie lange dagen en twee korte nachten voor onder meer een plek in de halve finale.

Deelname Hyarchis Content Services
Hyarchis Content Services nam als nieuwe speler in de juridische sector deel aan de hackathon om meer ervaring op te doen en bekendheid te verwerven. Het Hyarchis team bestond uit zes personen: vier developers uit Litouwen, business development manager Martijn Voorveld en juridische professionals Viorica Hagagg (Group Legal Counsel BCRE).

Het doel van de hackathon was het ontwikkelen van een tool die inspeelt op een of meerdere voor-geformuleerde uitdagingen van juridische kantoren. Martijn Voorveld (Business Development Hyarchis): “Een van de eerste ideeën werd de eerste dag gevalideerd met enkele aanwezige coaches waaronder Peter Backx, Jelle van Veenen en Jeroen Zweers (event organisers). Hun goede feedback heeft ons doen besluiten te werken aan een nieuw idee. Een kleine tegenslag, maar uiteindelijk leidde deze keuze tot het ontwikkelen van het winnende LegisGO. We zijn de coaches dankbaar voor het delen van hun kennis, ervaring, maar ook hun eerlijke en kritische mening.”

Uitwerking
Na het uiteenzetten van de eerste contouren boog het team zich zaterdag over een naam, de businesscase, de bijbehorende pitch én natuurlijk de technische uitwerking. Martijn: “Diverse aanwezigen werden enthousiast van ons idee, waaronder initiatiefnemer van deze Hackathon: David Fisher (CEO Integra) die speciaal over was gekomen vanuit de verenigde staten om op zaterdag de hackathon in Amsterdam te bezoeken. Bovendien toetsten we LegisGO bij diverse juridische professionals buiten de Hackathon, waaronder partners van diverse advocatenkantoren waar direct directe interesse was gezien de praktische toepasbaarheid, uitgaande van een goede kwaliteit.”

Geldprijs en plek in halve finale
Zondag was het tijd voor de vijf minuten durende pitches aan de jury: een groep prominente personen uit de juridische sector. Na het beraad van de jury werd Hyarchis Content Services met LegisGO uitgeroepen tot winnaar. Jurymember Joeri van Andel (Senior Manager Legal Vodafone Ziggo) gaf in zijn toelichting aan dat de jury Hyarchis heeft gekozen omdat de getoonde technologie direct inzetbaar is en daadwerkelijke verbetering aanbrengt in het gebruik van juridische kennisbronnen. Het team ging naar huis met een geldprijs van 5.000 euro en de felbegeerde plek in de halve finale.

Over LegisGO
Er komen steeds meer informatiebronnen ter beschikking die juridische professionals ondersteunen bij hun cliëntadvisering. Denk hierbij aan publieke websites, nieuwsbrieven, databanken en communities. Maar welke informatie is cruciaal voor ieder specifiek document? LegisGO levert relevante juridische informatie waar dit van belang is, direct in het document terwijl de juridische professional het document samenstelt. LegisGO maakt hiervoor gebruik van een Microsoft Office Plug-in die het document realtime classificeert op basis van artificial intelligence. Na classificatie van het document gebruikt LegisGO de benodigde informatie vanuit publieke en betaalde bronnen en geeft deze weer in het juridische document. 

Categorie(n) Branche > Juridisch, ICT Innovatie, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Hyarchis
Internet URL Hyarchis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED