Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

e-Boekhouden.nl ontvangt Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Plaatsingsdatum 29-08-2017
Berichtdatum 29 augustus 2017

Onderzoeksbureau GBNED heeft vandaag het 'Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden' uitgereikt aan e-Boekhouden.nl. Gerard Bottemanne van GBNED heeft dit keurmerk in het leven geroepen om boekhoudsoftware te checken op diverse aspecten, zoals functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersgemak.

e-Boekhouden.nl scoorde op ieder onderdeel goed, waarbij vooral de service als uitstekend werd aangemerkt. 
De gebruikersdocumentatie, rapportagemogelijkheden én de functionaliteiten van e-Boekhouden.nl, waaronder de volledig geïntegreerde facturatiemodule en diverse koppelingen, werden als zeer positief ervaren. Het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden wordt alleen uitgereikt aan boekhoudprogramma’s die op alle aspecten goed scoren. Vandaar dat e-Boekhouden.nl ook trots is op het verkrijgen van het keurmerk.

Keurmerk
e-Boekhouden scoort op alle onderdelen uit ons normenkader ruim voldoende en mag daardoor het “Keurmerk Betrouwbaar boekhouden” voeren, overeenkomstig de voorwaarden die daarvoor zijn gesteld in ons normenkader.

Normenkader en testrapport
Zowel het gehanteerde normenkader als het volledige testrapport zijn gratis beschikbaar, zodat u zelf een oordeel kunt vormen over de testresultaten.

Meer informatie over E-boekhouden is te vinden op www.e-boekhouden.nl

Over “Keurmerk Betrouwbaar boekhouden”
Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED heeft meer dan 15 jaar ervaring met het testen van standaard boekhoudsoftware. Na een periode van voorbereiding heeft Gerard, begin 2017, het “Keurmerk Betrouwbaar boekhouden” in het leven geroepen om boekhoudpakketten te beoordelen vanuit het primaire belang van de eindgebruiker. Zo wordt er beoordeeld op functionaliteit, bediening en service. Bij dit laatste speelt ook klanttevredenheid een rol. Onder de noemer “Robotic accounting” wordt uitgebreid aandacht besteed aan elektronische gegevensuitwisseling, waaronder elektronisch factureren en factuurverwerking op basis van UBL. En ook “online samenwerken met een accountants- of administratiekantoor” komt aan de orde.

Zowel het normenkader als volledige testrapporten met scores van inmiddels positief beoordeelde boekhoudsoftware zijn volledig openbaar beschikbaar. Door dit laatste kan een gebruiker zelf oordelen over de toegevoegde waarde van de beoordeling en hoeft deze niet alleen af te gaan op een keurmerk logo op een website, zonder verdere onderbouwing. Het aspect "Beveiliging van webapplicaties" laten we echter over aan de gespecialiseerde IT-Auditor. 

Meer informatie over het Keurmerk Betrouwbaar boekhouden is beschikbaar op www.betrouwbaarboekhouden.nl.

 

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED