Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Reduceren van give-away in de tuinbouw met slimme software

Plaatsingsdatum 27-04-2019
Berichtdatum 26 april 2019

De afgelopen jaren heeft zich een ontwikkeling voorgedaan in het afwegen van product. Tuinders wegen steeds minder zelf af en het aantal “tijdelijke” arbeidskrachten van verschillende komaf buiten Nederland neemt met het jaar toe. De praktijk wijst uit dat controle op arbeid en product bij veel bedrijven hoog in het vaandel staat. Echter ziet LRE Weegtechniek op de werkvloer een geheel ander beeld terug bij een groot aantal bedrijven.

Bij klanten zonder software registratie zien we vaak terug dat men niet weet wat er speelt op de werkvloer. Verpakkingen worden soms steekproefsgewijs gecontroleerd op inhoud en gewicht en met de afweegsnelheid van werknemers houdt niemand zich bezig. Zo zagen we bij een klant van ons terug dat het percentage give-away per verpakking onopgemerkt was opgelopen tot wel 5%. Dit kostte de tuinder op weekbasis een groot deel van de behaalde winst. Met de inzet van slimme weeg- en softwaremodules heeft LRE dit teruggebracht tot een give-away van nagenoeg nihil.

Direct live controle op arbeid en product
Het basis dashboard toont u een live overzicht van wat er speelt op de werkvloer. In tabelvorm worden essentiële weeggegevens per werknemer weergegevens zoals:

  • Verpakkingssnelheid per minuut;
  • Aantal gewogen verpakkingen;
  • Aantal KG's verpakt;
  • Percentage give-away;
  • Percentage ondergewicht;
  • Geproduceerd afval.

Om een goed beeld te geven bij de kwaliteit van afwegen, zijn de werknemers gerangschikt op beste-slechtste op basis van snelheid en nauwkeurigheid. Zo kunt u direct ingrijpen op basis van werkprestaties.

Optimalisatie van werkprestaties
Om het maximale te halen uit de werkprestatie van iedere individuele werknemer maakt LRE een onderscheid op basis van werkervaring. Dit heeft invloed op de snelheid van afwegen. In de softwaremodule kan aan iedere werknemer een target op basis van een gemiddeld aantal verpakkingen per minuut worden gekoppeld gerangschikt op een: beginnende, gemiddelde of ervaren werknemer. U ziet in het basis dashboard of de werknemer zijn of haar niveau behaald. De werknemer daarentegen ziet op het scherm van de DTS-V weegoplossing een smiley in de kleur groen of rood. Voldoet de werknemer aan de vooraf ingestelde normering, dan kleurt de smiley groen. Is dit niet het geval, dan wordt een rode smiley getoond.

Om het maximale uit iedere werknemer te halen, verschuift een beginnende werknemer automatisch na een aantal dagen naar een werknemer van gemiddeld niveau. Dit hetzelfde bij een gemiddelde werknemer. Wilt u een ervaren werknemer extra uitdagen? De slimme software beschikt over een geavanceerde functionaliteit, waarbij werknemers die bovenmaats presteren extra worden uitgedaagd door de productlimieten automatisch naar beneden aan te passen op basis van prestaties. Op deze wijze wordt de werknemer continue uitgedaagd nog nauwkeuriger af te wegen en wordt het percentage give-away verder gereduceerd.

Categorie(n) Branche > Landbouw, tuinbouw en visserij
Bronvermelding LRE
Internet URL http://www.lre-solutions.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED