Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Lightspeed voegt nieuwe voorraadbeheerfuncties toe aan retailsoftware

Plaatsingsdatum 10-07-2019
Berichtdatum 10 juli 2019

Er zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Lightspeed Retail, een product van Lightspeed, leverancier van omnichannel point-of-sale software, oplossingen en ondersteunende systemen voor onafhankelijke retailers en restaurants. Deze functies bieden onafhankelijke retailers meer grip op hun voorraadbeheer en verbeterd inzicht in de werkelijke bedrijfsprestaties.

Nieuwe functies in Lightspeed Retail

 • Negatieve voorraad: aan de hand van uitgebreide rapporten kunnen retailers nu de oorzaak van voorraadtekorten achterhalen. Retailers beschikken daardoor over accurate en up-to-date voorraadinformatie.

  De verbeterde omnichannel-mogelijkheden zorgen voor slim en soepel beheer van voor- en nabestellingen voor fysieke winkels en webshops. Deze functie is voor alle klanten direct beschikbaar bij het activeren van de feature.
    
 • Een datagedreven dashboard: dit dashboard biedt retailers inzicht in de voortgang van hun doelstellingen ten aanzien van de omzet, marge, winst, verkoop, kortingen, restitutie enzovoort.
     
 • Retourneringen aan leveranciers: voorraadbeheer is vereenvoudigd door retailers onder meer inzicht te bieden in retourneringen aan leveranciers.
    
 • Afbeeldingen in meerdere formaten: dankzij de verbeterde ondersteuning voor afbeeldingen kunnen retailers hun producten online beter in detail weergeven. Zo hebben consumenten een betere online ervaring en verhoogt de retailer z’n conversie.

Er is een toenemende vraag naar een beheertool die retailers helpt om effectiever om te gaan met overschotten en tekorten door wijzigingen in hun productassortiment”, zegt Dax Dasilva, de oprichter en CEO van Lightspeed. “Deze nieuwe functionaliteiten bieden retailers optimaal inzicht in alle factoren die van invloed zijn op hun voorraad: van inkooporders tot bestellingen van producten die niet op voorraad blijken te zijn. Daarmee kunnen ze de voorraadplanning optimaal op de actuele situatie afstemmen.”

Negatieve voorraad werkt perfect voor onze backorders van eCommerce. Wanneer je een product verkoopt, gaat deze naar -1 en zodra de inkooporder binnen is, gaat de voorraad weer terug naar 0. Dit heeft ons heel erg geholpen. Ook kun je snel de fouten in je voorraad zien en oplossen.” - Marco Oreel, BD Store

Binnenkort te verwachten functionaliteiten

 • Point-of-sale app voor iOS: Een nieuw ontwerp van de app draagt bij aan een verbeterde mobiele POS-ervaring met nieuwe, meer gestroomlijnde workflows.
    
 • Verbeteringen van de importfunctie: Het importeren van artikelen in Lightspeed verloopt nog sneller en eenvoudiger dankzij verbeterde migratie van data van andere platforms en een hogere limiet voor beschikbare voorraad items.

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > Logistiek
Bronvermelding Lightspeed
Internet URL https://www.lightspeedhq.com/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Lightspeed POS kondigt overname iKentoo aan [17-07-2019]


Woensdag 9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Aan bod komen ontwikkelingen als PSD2, AVG-proof, RGS, UBL, PEPPOL en APIs.
Afgestemd op leveranciers van administratieve software en andere geïnteresseerden.
Meer informatie en aanmelden...


Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED