Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Exact legt met RGS Ready certificaat basis voor datagedreven diensten

Plaatsingsdatum 24-07-2019
Berichtdatum 24 juli 2019

Exact heeft het RGS Ready certificaat ontvangen. Hiervoor is Exact Online op 8 punten beoordeeld. Het resultaat van de beoordeling is positief op alle punten. De gecertificeerde RGS functie maakt naast standaardisatie van rapportages, de weg vrij voor nieuwe datagedreven diensten omdat gegevens maar op 1 manier te interpreteren zijn.

Wat is RGS
RGS is een uniform grootboekrekeningschema dat als doel om rapportage maken vanuit de boekhouding te vereenvoudigen. GBned heeft Exact op alle 8 punten goed beoordeeld. Zo geeft Exact Online per grootboekrekening automatisch suggesties voor koppeling aan RGS. Maar ook is handmatige koppeling mogelijk. Is er een update van RGS, dan is die direct beschikbaar in de software. Volgens RGS specialist Peter van Katwijk van Exact, toont het RGS Ready certificaat aan dat er geen drempel meer is voor accountants- en administratiekantoren om klantadministraties te koppelen aan RGS. “Doordat de software voor elke grootboekrekening automatisch slimme suggesties doet, is het koppelen aan RGS zo gebeurd.”

Appels met appels vergelijken
Over de toegevoegde waarde voor de gebruiker zegt Peter: “Benchmarken en forecasten zijn door deze standaardisatie eenvoudiger te realiseren. Je vergelijkt appels met appels zonder dat je daar een complex business intelligence systeem voor nodig hebt. Ook stoeien met Excelsheets voor rapportages behoort tot het verleden.”

Kip-eiverhaal
Lange tijd was RGS een kip-ei verhaal. Het kostte veel tijd om als accountants- of administratiekantoor administraties te koppelen met RGS. En was er een nieuwe versie dan moest de koppeling opnieuw handmatig worden ingesteld. Daardoor stond de toegevoegde waarde van RGS ter discussie. Maar het koppelen van grootboekrekeningschema’s aan RGS gaat nu automatisch dankzij de suggesties van Exact Online. Daarbij behoudt de eindgebruiker tijd de regie. Daarnaast kunnen accountants- en administratiekantoren hun huidige grootboekrekeningschema’s blijven gebruiken.

De certificering is het bewijs dat Exact Online klaar is voor RGS”, zegt Peter van Katwijk. “We zijn blij dat we als een van de weinige leveranciers op alle punten goed zijn beoordeeld.”

Meer weten over de toegevoegde waarde van RGS voor accountants? Dat lees je in dit blog.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Soort > Boekhoudsoftware, RGS (ReferentieGrootboekSchema)
Bronvermelding Exact
Internet URL http://www.exact.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED