Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Avg-proof? Laat jouw bedrijf certificeren met Data Pro!

Plaatsingsdatum 02-09-2019
Berichtdatum 2 september 2019

Durf jij als leverancier van accountancy software verantwoord om te gaan met gegevens en transparant te zijn over beveiliging en privacy? Wil je op een laagdrempelige manier aan je klanten aantonen dat je voldoet aan de branche-norm voor gegevensverwerkers die in overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens tot stand is gekomen? Maak dan gebruik van de Avg-dienstverlening van Nederland ICT. Wij helpen ICT-bedrijven om in hun rol als verwerker compliant te worden met de Avg. Onze Data Pro certificering is beschikbaar vanaf €699,- en bevat voor dat bedrag onder andere workshops, een Standaard verwerkersovereenkomst, een kennisbank, juridische ondersteuning en certificering.

Het uitgangspunt van alle diensten is de door Nederland ICT ontwikkelde gedragscode: de Data Pro Code. Wij waren de eerste branchevereniging die zo’n doorvertaling maakte voor haar achterban, en waren daarmee de eerste die een begrijpelijke vertaling van de Avg maakten naar de rol van verwerkers in de ICT-branche. Deze code, met Standaard verwerkersovereenkomst, is voorlopig goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens

Laat jouw klanten zien dat je privacy serieus neemt
We helpen bedrijven om te voldoen aan de gedragscode. Daarom krijgt ieder bedrijf dat zich inschrijft voor onze Avg-certificering toegang tot onze Avg-dienstverlening. Zo kun je workshops bezoeken, de Standaard verwerkersovereenkomst downloaden en gebruik maken van andere voorbeelddocumenten.

Houdt jouw bedrijf zich aan onze gedragscode? Dan zijn jullie klaar om dit aan jullie klanten te laten zien. Dit kan eenvoudig door onze certificering te doorlopen en het Data Pro Certificate te behalen. Tijdens de certificering wordt getoetst of een bedrijf zich voldoende aan de Data Pro Code houdt. Als dat het geval is, wordt het bedrijf toegevoegd aan het openbare Data Pro register. Ook ontvang je een certificaat dat je op al je kanalen mag delen.

Tegenwoordig zijn klanten verplicht om bij hun ICT-leveranciers te controleren of zij Avg-compliant werken. Deze controle is na jouw certificering eenvoudig: als je jouw geldige Data Pro certificaat en registratie toont, weet de klant snel dat het goed zit. Je hebt als Data Pro gecertificeerd bedrijf dus een streepje vóór.

Eenvoudig aan de slag
We hebben het certificeringsproces bewust betaalbaar gehouden. Het Data Pro Certificate kost, inclusief toegang tot workshops, onze Standaard verwerkersovereenkomst én diverse voorbeelddocumenten, €1.999,-. Ben of word je lid van Nederland ICT? Dan kost het slechts €699,-.

Starten met certificeren is eenvoudig:

Heb je nog vragen? De juristen van Nederland ICT helpen je graag verder.


9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Inge Bremmer, Hoofd juridische zaken bij Nederland ICT, gaat specifiek in op artikel 41 (gedragscode), 42 (toezicht) en 43 (Certificeringsorganen) van de AVG in relatie tot administratieve software. Daarnaast vertelt Inge over de Data Pro Code en Data Pro Certificering. Hierbij wordt ook ingegaan op de stappen die het certificeringsproces kent en de kosten van certificering die betaalbaar zijn gehouden.
Meer informatie en aanmelden...

Categorie(n) GRC en Assuring, Kennisplatform Administratieve software, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Cybersecurity, ICT & Recht
Bronvermelding Nederland ICT
Internet URL Nederland ICT

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED