Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

OAMKB brengt ondernemers samen

Plaatsingsdatum 13-09-2019
Berichtdatum September 2019

Administratiekantoren en ondernemers werken steeds meer samen in software. Ondernemers factureren en betalen via hun online boekhoudsoftware, hierdoor is de tijd die een administratie kost aanzienlijk afgenomen want door normale handelingen van ondernemers wordt de administratie gevuld. Ondernemers hebben hierdoor 24/7 inzicht in hun cijfers.

Samen werken is beter presteren
Veel administratiekantoren functioneren als eilandjes in een grote oceaan. Ze hebben onderling weinig of geen contact, en regelen de zaakjes op hun eigen manier wat het voor de klanten ook niet echt transparant maakt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer een ondernemer wil overstappen naar een andere fiscalist? Is de administratie overdraagbaar? OAMKB hanteert een geheel andere visie, door lokale administratiekantoren onder de vlag van één franchise organisatie onder te brengen stralen ze een eenheid uit, terwijl ze toch hun individuele karakter kunnen behouden. Potentiële klanten die hun twijfels hebben bij een klein kantoor zullen de stabiliteit van een grote organisatie zeker kunnen waarderen, daarnaast stellen ze die persoonlijke aanpak van een vast contactpersoon op prijs. Zo kan een lokale aanbieder de stabiliteit van een grote organisatie bieden.

De administratiekantoren van OAMKB werken onderling samen en lossen samen problemen voor hun klanten op. Dat kan op ICT gebied zijn, op fiscaal gebied of op het gebied van bedrijfsadviezen.

Slimme oplossingen voor het MKB
De bekende schoenendoos met bonnetjes en losse papieren is anno 2019 nog steeds aan de orde van de dag. Met name de gevestigde bedrijven die al heel wat jaren meegaan blijven steken in het verleden. Als het werkt, waarom zou je dan veranderen? Er zijn ook bedrijven die zelf de administratie bijhouden in een boekhoudpakket of een Excel sheet, zonder te beseffen dat het veel tijdsbesparender kan en zij goedkoper uit kunnen zijn voor hun administratie.

Sommige ondernemers besteden het liefst alle administratieve verantwoordelijkheden uit, terwijl andere bedrijven liever alles in eigen hand houden. Accountants en administratiekantoren zien de tekortkomingen bij organisaties, toch is het niet altijd zo eenvoudig om verbeteringen door te voeren. Zowel de software in de computer als de denkwijze in het brein van de ondernemers moeten ‘gekalibreerd’ worden naar de wetten, regels én mogelijkheden van deze tijd. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, daarom is het prettig wanneer een MKB’er kan vertrouwen op een gesprekspartner die het belang van de organisatie voor ogen heeft, en verschillende opties presenteert voor een maatwerk oplossing. Het heeft geen zin om een klant Yuki of Reeleezee op te dringen wanneer ze werken met een (verouderd) Exact of Twinfield systeem. Bouw liever voort op wat iedere organisatie uniek maakt en biedt de klant een soepele overgang naar een toekomstgericht systeem.

De OAMKB kantoren overleggen onderling welke oplossing voor de klant het beste is, wat de inrichting van de boekhoudsoftware optimaal maakt zodat de ondernemer weinig tijd kwijt is aan de administratie, altijd inzicht heeft en kan vertrouwen op zijn online administratie.

Verder kijken als USP
Wanneer je als administratiekantoor een waarzegster met glazen bol in dienst zou nemen is dat zeker een “Unique Selling Point”. Dat is helaas geen reële optie, toch is vooruit kijken wel degelijk een USP die je als administratiekantoor kunt aanbieden. Een deel van het recept schuilt in het verzamelen van data, dit gebeurt met online administratieve software waar ondernemers zelf mee uit de voeten kunnen.

Daarbij koppelen OAMKB-partners de boekhouding aan prognosesoftware en stellen zij samen met de ondernemer een begroting op. De software houdt de werkelijke stand bij in vergelijking met de begroting. Ook hier heeft de ondernemer 24/7 inzicht in en is de OAMKB partner ervoor om dit samen te bespreken. Ondernemers houden niet van onzekerheid, door als sparringpartner te fungeren en samen te kijken naar de toekomst ben je als MKB-ondernemer ¨in control¨.

Het belang van de “C” in ICT
In het Engels heet het Information Technology, in het Nederlands noemen we het Informatie Communicatie Technologie. Hoewel het in praktijk op hetzelfde neerkomt mag de communicatie niet onderschat worden. De wijze waarop een ondernemer en de financieel professional met elkaar communiceren maakt het verschil. Hoewel OAMKB voor een groot deel online werkt, zal cloud-based werken alleen goed verlopen met ondernemers die beide benen op de grond houden. Het liefst in de buurt, ondersteund door regionale kantoren waarmee een landelijk dekkend netwerk geboden wordt. Daarbij is er altijd ruimte voor nieuwe franchisenemers die graag in hun eigen gebied het verschil maken als administratiekantoor met een vooruitziende blik. Online denken met offline bereikbaarheid ligt aan de basis van de dienstverlening, de “C” in ICT mag nooit worden vergeten.

OAMKB is een landelijk netwerk van bedrijfsadviseurs, administrateurs, fiscalisten en accountants die samenwerken om elke ondernemer in Nederland te voorzien van een tijdbesparende, goedkopere administratie gecombineerd met doorlopend advies om bijvoorbeeld de winst te verhogen, of minder belasting te betalen of andere oplossingen te bieden die de MKB-ondernemer nodig heeft om het bedrijf nog beter te laten verlopen.

Boekhouders, accountants en andere fiscalisten kunnen wel een imago boost gebruiken. Onbereikbaar, niet flexibel en die uurtje-factuurtje mentaliteit, dat is nog steeds gangbaar in de fiscaal-administratieve sector. OAMKB is hard op weg om de vooroordelen weg te nemen en de administratieve en fiscale dienstverleners op een geheel andere wijze te presenteren aan het MKB en alle diensten, inclusief communicatie, voor een vaste prijs aan te bieden.
De OAMKB-partners overleggen met elkaar door het hele land. Hiervoor maken ze gebruik van gedeelde documenten, online dossier en hangouts. Een OAMKB-kantoor bevindt zich in de cloud welke goed beveiligd wordt. Door de online werkwijze zijn de kosten laag. Bij OAMKB geen dure kantoren en specialisten op de payroll. Elke OAMKB-specialist is zelf ook ondernemer. Zo brengt OAMKB ook binnen OAMKB-partners ondernemers bij elkaar.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding OAMKB
Internet URL OAMKB

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED