Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nieuw rapport scannen, herkennen en elektronisch factureren: meer dan 120 softwareleveranciers hebben hun softwaresystemen gereed gemaakt voor eFactureren op basis van UBL, desondanks blijft factureren in PDF de overhand houden

Plaatsingsdatum 04-10-2019

Afgelopen jaren hebben meer dan 120 softwareleveranciers hun softwaresystemen gereed gemaakt voor elektronisch factureren op basis van UBL, desondanks blijft factureren in PDF de overhand houden.

Bovenstaande is een belangrijke conclusie uit de nieuwe versie van het rapport “Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019”. Een andere belangrijke conclusie is dat de afzender van facturen de wijze van factureren (formaat en verzendwijze) per afnemer vaak handmatig moet instellen. Dat laatste blijkt een van de belangrijke drempels waarom elektronisch factureren zo langzaam van de grond komt. En dat terwijl volgens de huidige stand van de techniek dat instellen voor een belangrijk deel automatisch kan.

De eerste stap is dat leveranciers van elektronische factuursoftware (waaronder ook boekhoud- en ERP-systemen) zorgen dat hun gebruikers aangesloten worden op PEPPOL. Als vervolgens de ontvanger van een factuur is aangesloten op PEPPOL (hetgeen goede factuursoftware automatisch controleert) kan de factuursoftware de factuur geheel automatisch verzenden via PEPPOL. Dus zonder dat een gebruiker dat verder handmatig hoeft in te stellen. Als verzenden via PEPPOL niet kan is de tweede stap dat de factuursoftware automatisch controleert of er een factuur emailadres is opgegeven bij de ontvanger van de factuur. In de meeste gevallen is dat al aanwezig bij de crediteurengegevens vanwege het versturen van digitale facturen in PDF-formaat. De elektronische factuur kan nu, desgewenst samen met de PDF-factuur, automatisch als bijlage per email verzonden worden.

Gratis rapport beschikbaar
Het complete rapport “Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019” telt 100 pagina’s en bevat een specificatie van oplossingen van tientallen leveranciers. Met als bijlage het Scan, herken en eFactureren landschap dat in één oogopslag visueel inzicht in de mogelijkheden en betrokken partijen bij het uitwisselen van facturen tussen afzender en ontvanger.

Het rapport in PDF-formaat is hier gratis op te vragen.

Categorie(n) UBL en Peppol, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, ICT Innovatie, Standaardisatie, (open)standaarden, Softwareselectie
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED