Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

ICT Accountancy award 2019: in het teken van mobiel werken met Bizcuit als winnaar

Plaatsingsdatum 02-11-2019
Berichtdatum 2 november 2019

We zijn steeds meer onderweg en met behulp van een Smartphone of tablet-PC staat 'mobiel werken', als onderdeel van cloud computing, volop in de belangstelling. Ook in de accountancy wordt mobiel werken toegepast, al dan niet samen met cliënten. Een veel gebruikte functie op het gebied van mobiel werken is het maken van een foto/scan van een document (declaratie, kassabon, benzinebon, etc.) waarbij het document vervolgens automatisch terecht komt in de betreffende administratie. Op deze wijze raken documenten minder kwijt en zijn ze ook nog eens als brondocument beschikbaar in de betreffende administratie. Maar ook zaken als: het opvragen van informatie via een op mobiel werken afgestemd dashboard. Uren en declaraties registreren en het maken van afspraken komen we steeds meer tegen. 

Nagenoeg alle leveranciers van boekhoudsoftware bieden standaard de eerdergenoemde functie om een foto/san te maken van een kassabon en deze op te nemen in de boekhouding. Maar worden de bedragen op de kassabon dan ook automatisch overgenomen en weet het systeem a.d.h.v. de leverancier op de bon automatisch op welke grootboekrekening een bon geboekt wordt. En wordt de BTW automatisch herkend en geboekt? Kortom: moeten na het maken van een foto/scan nog handmatg alle handelingen verricht worden of gaat alles verder automatisch. Kan een factuur direct betaald worden via een smartphone en is sprake van voldoende beveiliging via een 2-factor authenticatie. In hoeverre maakt spraakherkenning deel uit van de mbiel werken oplossing. Genoeg interessante punten dus als het gaan om softwaretoepassingen voor mobiel werken.

Hoewel bovenstaande betrekking heeft op boekhoudsoftware gaat het nadrukkelijk ook om "mobiel werken" oplossingen voor andersoortige softwaresystemen, zoals op het gebied van salaris/HRM, fiscale aangifte IB/VPB, uren en declaraties, rapportages, practice management, etc. 

In hoeverre spelen leveranciers van software voor de accountancy (kantoren en/of cliënten van kantoren) in op mobiel werken? En hoe gebruikersvriendelijk zijn de toepassingen? Om antwoord op dit soort vragen te krijgen stond de ICT Accountancy award 2019 volledig in het teken van softwaretoepassingen op het gebied van mobiel werken.

Leveranciers van softwaretoepassingen op het gebied van mobiel werken konden tijdens het ICT Accountancy jaarcongres op 30 oktober 2019 te Hoevelaken meedingen naar de ICT Accountancy award 2019. Betreffende leveranciers kregen kort de tijd (max. 10 minuten) om hun oplossing voor mobiel werken LIVE te tonen aan de aanwezige deelnemers die tevens de jury vormden.

Organisatie
De organisatie van de ICT Accountancy award 2019 was in handen van Arjan Gelderblom van Full.Finance en Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED.

Voorwaarden voor meedoen:

 • Er moet sprake zijn van een werkende oplossing in de accountancy praktijk en/of bij cliënten van een dergelijke praktijk; 
 • De oplossing moet live getoond worden tijdens het ICT Accountancy jaarcongres op 30 oktober 2019;
 • Oplossingen voor alleen het maken van een foto/scan van een kassabon zonder verdere herkenning van gegevens of mobiel werken functies zijn uitgesloten van deelname.
 • Een Powerpoint- of soortgelijke presentatie is niet toegestaan.

Dat 'echt' mobiel werken slechts beperkt wordt toegepast binnen de accountancysector valt op te maken uit het geringe aantal softwareleveranciers die de uitdaging aan gingen. Des te meer lof voor de volgende inzendingen:

 • Acuity; Tess zorgt er binnen accountants- en administratiekantoren voor dat alle informatie, die nodig is om klanten te kunnen bedienen, altijd en overal beschikbaar is. Tess integreert alle klantdata in combinatie met workflows met alle andere applicaties die binnen het kantoor gebruikt worden. Gedemonstreerd wordt dat Tess ook via een Mobile app alle klantgegevens en de nodige functies, gebaseerd op het Salesforce platform, beschikbaar heeft.
   
 • Reeleezee; Regel de zaken snel mobiel overal wanneer jij het wilt, wat je op je mobiel doet wordt verwerkt in je boekhouding en andersom, altijd real-time inzicht om actie te ondernemen. Zo kun je factureren, uitgaven registreren en bonnetjes scannen, je bankrekening checken en relatiegegevens beheren. En heb jij altijd inzicht in je inkomsten en uitgaven, openstaande taken en de Btw.
 • Bizcuit; (‘biz kit’) Zwitsers zakmes voor ondernemers: Jouw klanten kunnen in één app mobiel bankieren, factureren en bonnen ontvangen, factureren en betalen. Onafhankelijk van boekhoudpakket en bank. Met realtime Scan & Herken en PSD2 multibanking. Als accountant krijg je alles digitaal aangeleverd én voeg je extra waarde toe voor je klant. 
   
 • Visma; Volledig mobiel werken is één van de speerpunten van Visma. Bonnen scannen, overal toegang tot je resultaten, belangrijke meldingen ontvangen, een factuur aanmaken en gemakkelijk contact opnemen met je klanten en andere relaties. Ook direct kunnen zien welke facturen betaald zijn en en wie je eventueel beter een herinnering kunt sturen. Visma ondersteunt volledig mobiel factureren en boekhouden.

Bizcuit overtuigend als winnaar gekozen
Aan het einde van de dag is via online stemmen (door de aanwezige deelnemers) bepaald welke softwareleverancier de ICT Accountancy award 2019 verdiende vanwege haar softwaretoepassing op het gebied van mobiel werken. Bizcuit kwam hierbij overtuigend als winnaar uit de bus. 

ICT Accountancy award 2019 winnaar

We willen alle vier de softwareleveranciers bedanken dat zij de uitdaging aan gingen. En feliciteren Bizcuit natuurlijk met haar overwinning.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED