Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Gekko lanceert freelance boekhoudprogramma voor de Spaanse markt

Plaatsingsdatum 11-12-2019
Berichtdatum 11 december 2019

Vandaag lanceert Gekko haar boekhoudprogramma voor freelancers in Spanje. In Spanje werken meer dan 3 miljoen mensen als zelfstandigen. Vanaf nu kunnen zij ook gebruik maken van de gratis administratie tools, waar in Nederland al 80.000 users gebruik van maken. Spanje is de tweede markt waar Gekko actief is om freelancers zoveel mogelijk administratie uit handen te nemen zodat zij zich op hun bedrijf kunnen focussen.

Julius Heyning, Growth & Strategy Director bij Gekko: “Ik ben erg blij dat wij naast Nederlandse freelancers nu ook Spaanse zelfstandigen gaan helpen met eenvoudige en gratis administratie oplossingen. Vanaf vandaag zijn alle Gekko tools beschikbaar in Spanje om het leven van deze freelancers makkelijker te maken.

Spaanse freelancers worden slecht bediend
Net als in Nederland, groeit het aantal zzp’ers en kleine ondernemingen in Spanje gestaag. Deze groep van meer dan 3 miljoen Spaanse ondernemers loopt tegen veelal dezelfde problemen aan als freelancers in Nederland: veel administratieve rompslomp. Het versturen en bijhouden van facturen is omslachtig en het kost veel tijd. Net als het registreren van kosten, gewerkte uren en ritten. Deze tijd en energie kunnen ondernemers veel beter in hun onderneming investeren.

Administratieve tools van Gekko beschikbaar in Spanje
Gekko heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het boekhoudprogramma klaar te maken voor de Spaanse markt. Freelancers in Spanje kunnen de administratieve tools vanaf vandaag gebruiken via zowel de webapplicatie als de vier mobiele apps. Zo kunnen ze eenvoudig facturen versturen en bonnetjes digitaal opslaan. Alle functionaliteiten voldoen aan de Spaanse belastingwetten.

Joris Docter, Product Owner Gekko: ”Wij zijn erg trots dat we, na 6 jaar in Nederland actief te zijn, Gekko nu ook gratis in Spanje kunnen aanbieden aan freelancers. Het is erg belangrijk dat de apps goed aansluiten op de lokale markt, daar hebben wij de laatste maanden hard aan gewerkt en ik ben erg blij met het resultaat en de feedback van de eerste gebruikers in Spanje.”

Freelancers in Europa
Het aantal zelfstandigen en kleine ondernemers blijft groeien. Volgens de statistieken van Eurostat, waren er in 2018 meer dan 32 miljoen zelfstandigen in Europa, verspreid over 21 landen. De markt van freelancers is erg versnipperd, omdat ieder land zijn eigen fiscaliteit en bijzonderheden heeft. Tot voor kort heeft Gekko zich volledig gefocust op de Nederlandse markt, maar zij hadden altijd al de ambitie om uit te breiden naar andere landen.

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, SAAS, Cloud Computing, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Gekko
Internet URL http://www.getgekko.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

nieuwe Facturatie App Gekko: nog eenvoudiger voor zzp om een factuur te versturen aan klanten [04-09-2019]

Met boekhoudpakket Gekko makkelijk facturen kunnen laten betalen door klanten [12-06-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED