UBL Ketentest

Software nieuws

RVO helpt met animaties over e-facturatie

Plaatsingsdatum 23-02-2020
Berichtdatum 21 februari 2020

Ondernemers die zaken doen met de Rijksoverheid zijn verplicht om een e-factuur te sturen. En ook gemeenten, provincies en waterschappen zijn in staat om e-facturen te ontvangen.

Uit feedback van ondernemers echter blijkt dat er nog veel behoefte is aan uitleg over e-factureren. Het wordt ervaren als complexe materie. Wat is het precies? Hoe werkt het? Hoe kan ik zelf een e-factuur sturen? Om antwoord te geven op deze vragen heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) twee eenvoudige animaties laten maken die op heldere wijze uitleg geven over e-factureren. Hiermee wil RVO de drempels wegnemen die ondernemers ervaren bij het sturen van een e-factuur.

Waarom wil de overheid dat ondernemers e-factureren?
Door in te zetten op het gebruik van e-facturen draagt de overheid bij aan een snellere, accurate, goedkopere en transparante wijze van factureren. Doordat er bij de uitbetaling minder fouten worden gemaakt, krijgen bedrijven sneller hun geld.

De inzet op het gebruik van e-facturatie maakt onderdeel uit van de ambities uit de Agenda Digitale Overheid: NL DIGIbeter. NL DIGIbeter is een agenda van alle overheidslagen, waarbij overheidsorganisaties samen optrekken om de doelen uit deze agenda te kunnen realiseren. Dankzij digitalisering kunnen alle overheidsorganisaties hun dienstverlening vanuit de leefwereld van burgers en ondernemers gebruiksvriendelijker, persoonlijker en proactief maken.

ANIMATIES
Een tweetal animaties over elektronisch factureren zijn hier te vinden. 

Meer informatie
Wilt u ook aan de slag met e-factureren en hebt u behoefte aan ondersteuning? De helpdesk e-factureren is hèt informatie punt voor ondernemers die meer willen weten over e-factureren. Op de site van de helpdesk e-factureren vindt u informatie over e-factureren en kunt u als ondernemer vragen stellen over e-factureren aan de Rijksoverheid.

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Financials, UBL en Peppol, Branche > Dienstverlening, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Juridisch
Bronvermelding RVO
Internet URL RVO

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED