Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Vier trends in personeelsplanning

Plaatsingsdatum 26-02-2020
Berichtdatum 26 februari 2020

Blog door Dyflexis.

Ieder jaar weer maakt het personeelsbestand grote veranderingen door. Met name in deze tijden van digitalisering en toegenomen behoefte aan flexibilisering, zijn bedrijven genoodzaakt ook op het gebied van personeelsplanning te blijven innoveren. Wilt u ook in 2020 overal de juiste mensen op de juiste plek hebben? Voorkom dat u achterblijft en anticipeer op deze vier trends.

Trend 1. Snelle communicatie
Een geprint werkrooster op kantoor hangen is verleden tijd. Werknemers zijn op deze manier vaak niet snel genoeg op de hoogte van wijzigingen in het rooster, waardoor het risico ontstaat dat ze hun dienst over het hoofd zien. De huidige generatie wilt altijd en overal toegang hebben tot hun gegevens. Naar verwachting vindt dit jaar ongeveer 70% van de interne communicatie in een onderneming plaats via mobiele apps. Zorg er dus voor dat uw werknemers op elk moment toegang kunnen krijgen tot hun werkrooster. Een applicatie als de Dyflexis app kan hierin uitkomst bieden. Dankzij de app is het rooster van medewerkers continu binnen handbereik. Tevens ontvangen ze direct een pushbericht wanneer zij ingeroosterd zijn of als er een wijziging in het rooster heeft plaatsgevonden.

Trend 2. Integratie van processen
Van 2009 tot 2019 nam de digitalisering van bedrijfsprocessen fors toe. Bedrijven willen in 2020 minstens 70% van alle bedrijfsprocessen gedigitaliseerd hebben. De focus zal dit jaar vooral liggen op de integratie van deze digitale processen: een belangrijke trend waar werkgevers veel tijd mee kunnen besparen. Want hoe makkelijk zou het zijn als al uw applicaties voor personeelsplanning, urenregistratie én salarisadministratie eenvoudig met elkaar samenwerken? Dyflexis biedt naast een alles-in-één pakket voor personeelsplanning en urenregistratie ook verschillende koppelingen met salarisadministrateurs en kassasystemen aan. Zo beheerst u moeiteloos meerdere applicaties die goed op elkaar zijn afgestemd en bent u verzekerd van een gestroomlijnd proces.

Trend 3. Flexibilisering personeelsbestand
De flexibilisering van de arbeidsmarkt brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Een voordeel van een flexibel personeelsbestand is dat u zich als bedrijf gemakkelijker kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden. Een nadeel is dat het vaak hogere personeelskosten betekent. Verder dient u sinds 2020 rekening te houden met de WAB. Oproepkrachten krijgen vanaf dit jaar eerder een vaste arbeidsovereenkomst aangeboden. Wie waar staat, met welke taken en tegenover welke kosten, wordt steeds relevanter. Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat u goed het overzicht bewaart over de competenties van uw werknemers. Weet u bijvoorbeeld zeker dat er altijd een BHV’er op de werkvloer staat en over welke certificaten uw personeel beschikt? Een goed planningssysteem, waarin alle benodigde gegevens staan, kan u hierbij helpen!

Trend 4. Planning op basis van forecasting en big data
Tenslotte staat 2020 in het teken van efficiënt plannen. De digitalisering moet hier verder op inspelen. Bij personeelsplanning is er sprake van grote hoeveelheden gegevens, oftewel big data. Gegevens over processen binnen het bedrijf, diensten, medewerkers en het aanbod van werk. Deze informatie wordt vaak niet goed geanalyseerd en gebruikt. Hierdoor worden er niet altijd optimale keuzes gemaakt tijdens het planningsproces. Door uw planning te baseren op data en voorspellingen neemt u een hoop onzekerheid weg en vermindert u het risico op onder- of overbezetting. Forecasting is een middel dat bedrijven toepassen om met behulp van data uit het verleden het gehele planningsproces te voorzien van een stevige onderbouwing. Door bij het organiseren van uw planning rekening te houden met de optimale bezetting voor uw bedrijf, kunt u flink op de kosten besparen. Het systeem van
Dyflexis stelt u in staat om betrouwbare forecasts te genereren. Historische gegevens worden nooit verwijderd. Hierdoor kunt u altijd terugzien hoe de omzet en bezetting voorheen in vergelijkbare periodes eruitzag.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Projectmanagement en -planning, Branche > Financials, Branche > Dienstverlening, Soort > Planning-, reservering- en verhuursoftware
Bronvermelding Dyflexis
Internet URL Dyflexis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED