Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Werken in de cloud: 5 voordelen

Plaatsingsdatum 03-03-2020
Berichtdatum 3 maart 2020

Blog door Blue10

De cloud is een verzamelnaam voor ICT-diensten die online draaien in plaats van lokaal. Steeds meer applicaties die nu nog on-premise (lokaal) draaien, worden verplaatst naar een online omgeving in de cloud. Ondanks deze groei zien we bij  organisaties nog steeds twijfel bij het overstappen naar de cloud. In deze blog lees je de voordelen van werken in de cloud! 

Geen zorgen over onderhoud
Als je gebruik maakt van een clouddienst, hoef je niet om de zoveel jaar te investeren in de vernieuwing van hardware en software. De leverancier neemt het onderhoud en eventuele updates volledig uit handen. Hier hoef jij dus niet naar om te kijken, alles functioneert als het goed is naar behoren. Ook beschik je altijd over de laatste versie van de software en heb je geen zorgen over bijvoorbeeld beheer en security.

Transparante en voorziene kosten
Voor veel organisaties wegen de kosten zwaar mee in de overweging om een applicatie wel of niet in gebruik te nemen. Het voordeel van de cloud is dat de kosten transparant zijn! Bij de meeste cloud leveranciers komen de kosten voort uit een maandabonnement dat gebaseerd is op gebruik. Dit betekent dat er niet in één keer een grote investering nodig is voor dure hardware en dat investeringskosten verschuiven naar operationele kosten. Daarnaast heb je geen onvoorziene kosten voor bijvoorbeeld het tussentijds vervangen van een server of onderhoud van de hardware. Deze kosten liggen namelijk allemaal bij de leverancier. Dit maakt de kosten van cloud applicaties voorspelbaar en makkelijk te beheren.

Flexibele toegang
De cloud biedt veel flexibiliteit in het plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Als je met een cloud dienst werkt, heb je hier altijd en overal toegang tot (mits er een internetverbinding is). Hierdoor versoepelt de cloud de samenwerking tussen collega’s, omdat je bestanden direct bewerkt en deelt op één online locatie. Voor organisaties waar veel medewerkers op verschillende locaties werken is werken in de cloud dus erg handig!

Veiligheid
Clouddiensten zijn alleen via het internet bereikbaar, wat natuurlijk mogelijke veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Cloud servers bevinden zich echter in een beveiligd datacenter dat goed beschermd is tegen hackers. Deze datacenters beschikken over de geschikte middelen en investeren maximaal in veiligheid. Denk hierbij aan beveiliging op centraal niveau, logging-systemen en security diensten, zoals een managed en hosted firewall. Je kan er dus van op aan dat cloud software goed beveiligd is.

Schaalbaar
Het gebruik van clouddiensten biedt bovendien ruimte voor schaalbaarheid. Je schaalt gemakkelijk op of af als daar behoefte aan is. Piekmomenten vang je snel op en de extra servicecapaciteit kan net zo eenvoudig weer worden uitgezet. Hierdoor hebben clouddiensten altijd een goede performance en is groeien geen probleem.

De twijfels die bestaan over werken in de cloud zijn dus, kijkend naar bovenstaande, grotendeels ongegrond. Door te werken in de cloud investeer je in beschikbaarheid en zekerheid en maak je je geen zorgen over updates, onderhoud en schaalbaarheid. Klinkt goed, toch?

Als Blue10 leveren wij software voor factuurverwerking in de cloud.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, SAAS, Cloud Computing, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Blue10
Internet URL Blue10

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

Weg met papieren facturen en digitaliseren kun je leren [29-08-2019]


Onerzoeksbureau GBNED