Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Brabantse ondernemer gaat coronacrisis te lijf met 16 dakpannen

Plaatsingsdatum 19-03-2020
Berichtdatum 19 maart 2020

In deze coronacrisis loopt het aantal getroffen ondernemers en zzp’ers aardig op. Ronald Kas, zelf eigenaar van een bedrijf van 50 medewerkers, vindt dat het tijd is om hulp aan te bieden aan ondernemers en zzp’ers. Hij is een initiatief gestart waar ondernemers elkaar kunnen helpen.

Geïnspireerd door de oproep van Premier Rutte in zijn toespraak op landelijke televisie vond Ronald dat het tijd was voor actie! “Aan de ene kant zijn er talloze ondernemers die niet weten hoe ze de huidige crisis financieel moeten doorkomen, aan de andere kant zijn er ook bedrijven die een businessmodel hebben wat minder vatbaar is voor deze crisis.” Daarom vindt hij het niet meer dan logisch dat bedrijven die het wel kunnen dragen, de ondernemers gaan helpen die dat niet kunnen.

Het gaat niet om donaties, maar op allerlei manieren kunnen ondernemers door deze moeilijke tijd geholpen worden. Ronald heeft zelf met zijn bedrijf al een aantal ondernemers geholpen. Zo heeft hij bij Stout eten & drinken 16 ‘dakpannen’ gekocht. De investering van deze dakpannen wordt in 3 jaar terugbetaald met 10% rente per jaar. De rente wordt jaarlijks uitbetaald in dinercheques. Beide partijen hebben afgesproken dat er al zoveel mogelijk dinercheques uitgegeven worden, zodat deze uitgedeeld kunnen worden aan zorgpersoneel dat zich op dit moment maximaal inzet.

Ook is de kerstborrel voor het einde van het jaar al besteld, zodat de lokale zzp’er die de catering verzorgd alvast een aanbetalingsfactuur kan sturen. Voor al het personeel, dat sinds maandag thuiswerkt, is een bloemetje besteld bij verschillende lokale bloemisten. Daarnaast is er voor een koffiebar in Breda, die uit paniek een donatiepagina heeft aangemaakt, een renteloze lening aangeboden. Deze lening heeft een looptijd die haalbaar is, en de terugbetaling vangt pas aan zodra de koffiebar weer open kan. 

De reactie van deze ondernemers was hartverwarmend. Zo reageerde Mirjam van Bloementijd Helmond: ‘Super lief, ooit komen de mooie dingen zo onverwachts. Wij gaan fleur brengen bij de personeelsleden. Ga zo door, zo komen wij er. Samen staan we sterk! Bedankt namens Bloementijd Helmond en de kwekers.’

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat men voor elkaar kan doen, maar er zijn nog tal van andere ideeën te bedenken om ondernemers in deze moeilijke tijd te steunen. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is de Facebookgroep #Join2help opgericht. Wat anders is aan deze groep is dat deze enkel bedoelt is voor ondernemers en zzp’ers. Zij kunnen via de groep kenbaar maken of zij hulp nodig hebben, en ondernemers die hulp kunnen aanbieden mogen daarop reageren.

Ronald hoopt dat andere ondernemers zijn voorbeeld volgen, zodat iedereen in deze bizarre tijd wordt geholpen. Hij roept daarom iedereen die hulp kan gebruiken of een steentje kan bijdragen te joinen! #Join2help. Het adres van de Facebookgroep is https://www.facebook.com/groups/join2/.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Ronald Kas, SkillSource
Internet URL https://www.skillsource.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED