Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Optimale connectiviteit tussen AGF handelsbedrijven via FreshBabel Messenger

Plaatsingsdatum 16-04-2020
Berichtdatum 16 april 2020

Om de samenwerkingen tussen verschillende AGF handelsbedrijven te ondersteunen, heeft softwareontwikkelaar JEM-id dé digitale koppeling FreshBabel Messenger ontwikkeld. Met deze koppeling komen digitale connecties richting diverse AGF bedrijven vrij. Hierdoor kunnen digitale berichten direct ingelezen en verwerkt worden in de softwaresystemen, zonder tussenkomst van menselijk handelen.

Ondertussen zijn er al verschillende AGF bedrijven aangesloten aan het FreshBabel Messenger netwerk, waardoor zij onderling digitale berichten met elkaar kunnen uitwisselen en dus efficiënter kunnen werken. FreshBabel Messenger is onafhankelijk van een ERP- of softwarepakket; iedere speler kan gebruik maken van het netwerk, ongeacht welk softwaresysteem zij gebruikt.

FreshBabel ontstaat uit frustratie
FreshBabel is een onafhankelijke platform voor de AGF-sector waarmee de vaak inefficiënte manier van communiceren direct wordt aangepakt. “Tijdens gesprekken met verschillende AGF bedrijven, kwamen veelal frustraties naar boven over de tijdrovende en inefficiënte manieren van communiceren. Verschillende softwaresystemen werken meestal niet samen en worden traditioneel met 1 op 1 koppelingen aan elkaar gekoppeld. Berichten over bijvoorbeeld orders, transport of verladingen moeten tussen verschillende partijen afgestemd worden en verschillende leveranciers moeten dit in de eigen software implementeren. Dat is tijdrovend, kostbaar en vraagt veel afstemming. Het gevolg is dat de verschillende processen vaak handmatig in de verschillende systemen verwerkt worden om toch over de informatie te kunnen beschikken. Super tijdrovend en foutgevoelig. Vandaar dat we zelf aan de slag zijn gegaan om een universele oplossing te ontwikkelen waar verschillende bedrijven met verschillende pakketten veel eenvoudiger met elkaar met elkaar kunnen communiceren d.m.v. een centraal vertaalplatform, zodat iedereen zijn eigen bestaande standaarden kan gebruiken. Zo is FreshBabel Messenger ontstaan.” aldus Martijn van Andel, mede-oprichter van JEM-id.

Onderlinge berichtenuitwisseling
FreshBabel Messenger faciliteert de vertaling tussen de verschillende softwaresystemen. Hierdoor kunnen digitale berichten direct ingelezen en verwerkt worden in de systemen, zonder tussenkomst van menselijk handelen. Zie het als een ‘digitale tolk’ voor softwaresystemen, die tussenbeide komt en de informatie automatisch in het softwaresysteem inleest. Door de koppeling met FreshBabel Messenger hoeven gegevens niet meer in beide systemen overgetikt te worden én wordt de foutgevoeligheid tijdens de gegevensinvoer beperkt.

 

Categorie(n) Branche > Agrarische sector, Soort > Logistiek, Standaardisatie, (open)standaarden, ICT Innovatie, Soort > EAI, EDI, Webservice en API, XML en JSON, Soort > ERP
Bronvermelding JEM-id
Internet URL JEM-id

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED