Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Met de Zwitserse boekhoudsoftware Banana 9 een volwaardige liquiditeitsplanning

Plaatsingsdatum 27-05-2020
Berichtdatum 27 mei 2020

Blog door Annelies Anzalone, Banana.ch SA

Vorige maand (april 2020) verscheen op deze website het artikel “Doet uw boekhoudpakket dat ook, een echte liquiditeitsplanning bieden?

Dit is een zeer actueel thema, in tijden van Corona crisis, maar ook daarna.

Onze, in Zwitserland geproduceerde (maar tevens Nederlandstalige), boekhoudsoftware Banana 9, die talrijke mogelijkheden bevat voor budgetteren en financiële planning, voldoet ons inziens goed als het gaat om een volwaardige liquiditeitsplanning. Vandaar dat we er deze blog over geschreven hebben.

Zonder hier de hele lijst van vereisten, die je zelf kunt nalezen in het bovengenoemd artikel, punt voor punt af te werken, lichten wij eruit dat er binnen de liquiditeitsplanning van Banana o.m. rekening kan worden gehouden met de vereiste Geplande uitbetaling van salarissen en loonheffingen en Aangegane financiële verplichtingen (huurcontracten, leaseverplichtingen, etc.).

Omdat het planningsysteem van Banana Boekhouding gebaseerd is op de methode van dubbel boekhouden, kun je in de Budget-tabel snel en gemakkelijk aan de slag met de financiële planning, in je eigen Banana boekhoudbestand waarin het complete rekeningschema al aanwezig is.

Alle mogelijke situaties, uitgaven en verplichtingen kunnen gepland en ingevoerd worden, compleet met begindatum, en, waar van toepassing, periodieke herhalingen en een einddatum. Vul je daarbij ook de voorziene inkomsten in (bedrijfsinkomsten, inkomsten uit bankleningen, etc.), dan krijg je een zeer compleet overzicht en kun je precies zien hoeveel en wanneer je uitgaven hoger zullen zijn als je inkomsten of omgekeerd.

Toegepast op bijvoorbeeld een startup, dan is het in het eerste geval waarschijnlijk nodig een groter bedrag aan startkapitaal te voorzien; in het tweede geval (je houdt geld over) kun je plannen om op dat moment misschien een noodzakelijke bedrijfsinvestering te doen.

Omdat de planning plaatsvindt in het boekhoudbestand is een vergelijking van de reële cijfers met de begrote cijfers in enkele stappen te realiseren.

De informatie die een goede liquiditeitsplanning je biedt is dus van cruciaal belang voor het slagen van je onderneming of je zzp activiteit.

De « how to » of « hoe doe ik dat » is uitgebreid beschreven op de Banana website, door middel van programma-technische info; ga hiervoor naar Budget en Financiële planning, waaronder je stap-voor-stap tutorials aantreft, zoals Een nieuwe financiële planning beginnen en het Aanmaken van een liquiditeitsplanning dat het totaal-gebeuren omspant, vanaf de begininstellingen tot en met het rapport met de resultaten.
Er zijn ook gebruiksklare modellen, waaronder één voor een Cash Flow prognose die ook in de Free Version (=versie zonder aankoop van een licentiecode) gebruikt kan worden.

Welk model je ook kiest, je kan meteen beginnen!

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Banana.ch SA
Internet URL Banana.ch SA

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 31 mei 2023
Praktijkdag BI en RPA voor de accountancy

Met het Microsoft Power Platform dat bestaat uit o.a. Power BI, Power Automate en Power Apps. Gebruikers uit de accountancy delen hun praktijkervaring met do's en don'ts. En experts geven uitleg over alle mogelijkheden.
Meer informatie en aanmelden...
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED