UBL Ketentest

Software nieuws

Accountants vragen aan de NBA niet om elektronische facturen in UBL

Plaatsingsdatum 02-06-2020
Berichtdatum 2 juni 2020

Begin dit jaar publiceerde Onderzoeksbureau GBNED een open brief aan de NBA met enkele kritische uitlatingen over de ondersteunende rol door de NBA inzake ICT ontwikkeling. Een van de punten betrof elektronisch factureren door de NBA zelf. Sinds 2015 is aan de NBA met enige regelmaat gevraagd wanneer zij elektronisch factureren aan haar leden (op basis van UBL) zelf invoert.

Het antwoord van NBA directeur B.J.G. Wammes (eveneens begin dit jaar) luidde als volgt:
"Wat betreft het door de NBA versturen van contributiefacturen in UBL geldt nog steeds ons antwoord dat dit een nieuwe release van ons ERP-pakket vereist. Dit gaat gepaard met relatief aanzienlijke kosten, kosten die uiteindelijk door de leden moeten worden opgebracht. Omdat er naast u tot nu toe verder geen leden om een UBL-factuur gevraagd hebben, heeft deze release geen prioriteit".

Dat elektronisch factureren tot een verlaging van kosten leidt behoeft geen discussie. Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED vindt het jammer dat buiten hem zelf geen enkele accountant tot nu toe heeft gevraagd om een elektronische factuur aan de NBA. Gerard doet dan ook een oproep aan alle accountants in Nederland om elektronisch factureren tot gemeengoed te maken als onderdeel van de administratieve keten, zowel binnen de kantooradministratie als in het bedrijfsleven. En daarbij zoveel mogelijk leveranciers op te roepen om facturen elektronisch aan te leveren in UBL. 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED