Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Software nieuws

Samenwerking BCT en DataMask: documenten anonimiseren door middel van Artificial Intelligence

Plaatsingsdatum 22-06-2020
Berichtdatum 22 juni 2020

BCT, specialist in Enterprise Information Management, heeft een partnerovereenkomst gesloten met DataMask, leverancier voor het anonimiseren van documenten. Dit betekent dat BCT haar Corsa-platform uitbreidt met op artificial intelligence en patroonherkenning gebaseerde software om documenten slim, snel én veilig te anonimiseren.

Organisaties kiezen om verschillende redenen voor het anonimiseren van documenten. Zo is het soms verplicht om documenten openbaar te maken aan een burger of andere organisatie, denk aan een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Tegelijk met deze verwerking (het delen van deze documenten) moeten organisaties beoordelen of alle persoonsgegevens in de te openbaren documenten wel mogen worden gedeeld. De AVG is namelijk van toepassing en behelst een aantal belangrijke principes bij het verwerken van persoonsgegevens, zoals dataminimalisatie. Dit houdt in dat organisaties niet meer persoonsgegevens mogen verwerken dan nodig zijn om het beoogde doel te bereiken.

DataMask is gebruiksvriendelijke software die het risico op datalekken door onzorgvuldig anonimiseren minimaliseert en waardoor bovendien tijd en geld kan worden bespaard. Met behulp van deze software worden gebruikers, zoals een griffier, een beleidsmedewerker of een jurist, zelf in staat gesteld om het anonimiseren op een efficiënte wijze uit te voeren.

Categorie(n) Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, GRC en Assuring, ICT & Recht
Bronvermelding BCT
Internet URL BCT

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED