Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Easy Systems behaalt ISO 27017 certificering voor clouddiensten

Plaatsingsdatum 13-07-2020
Berichtdatum 13 juli 2020

Easy Systems behoort tot de eerste IT-bedrijven in Nederland die het ISO 27001 én ISO 27017 certificaat voor clouddiensten hebben behaald. “Door ISO 27017 bieden we onze klanten nog meer transparantie over de beveiliging van onze clouddiensten. We zijn nu in staat een beveiligingsniveau te realiseren waar de meeste organisaties die on-premise werken van dromen!”, zegt Jan Willem ter Steege, managing director bij Easy Systems.

Het belang van op afstand kunnen werken, is de afgelopen jaren en zeker ook door Covid-19 meer dan ooit toegenomen. Daarmee groeit de populariteit van SaaS/cloud business software. Met het toenemende gebruik van cloudoplossingen, rijst automatisch de vraag of deze diensten aantoonbaar veilig zijn.

Als leverancier van cloudapplicaties, vindt Easy Systems het daarom belangrijk om te kunnen aantonen dat het aanvullende controles heeft geïmplementeerd om cloudspecifieke informatiebeveiligingsbedreigingen en -risico’s aan te pakken.

Om te toetsen of Easy Systems aan de vereisten voldoet, heeft TÜV Nederland recent een onafhankelijke audit uitgevoerd. Tijdens de beoordeling identificeert de auditor heel feitelijk de risico’s en pijnpunten zodat de bedrijfsrisico’s bij Easy Systems zoveel mogelijk worden beperkt en continuïteit van de organisatie wordt gewaarborgd. “De organisatie laat zien uitermate in control te zijn op het gebied van cloudmonitoring”, aldus Robert Bals, lead auditor bij TÜV.

Een ISO 27017 certificering is een aanvulling op ISO 27001:2017 certificering, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De certificering hiervoor heeft in dezelfde periode plaatsgevonden en heeft Easy Systems met succes afgerond. Daarnaast is Easy Systems ook weer gecertificeerd voor ISO 9001. “We zijn erg trots om tot de selecte groep van bedrijven met dit hoge normenkader te kunnen behoren”, aldus Ter Steege.

Categorie(n) GRC en Assuring, Cybersecurity, Branche > Financials, SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding Easy Systems
Internet URL Easy Systems

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED