Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Uw data en privacy goed geregeld toch: Privacy Shield werd van tafel geveegd

Plaatsingsdatum 06-08-2020
Berichtdatum 5 augustus 2020

Vorige week was een belangrijke dag voor data privacy. Privacy Shield werd van tafel geveegd doordat (grote) IT bedrijven nog steeds data van Europeanen opslaan en gebruiken, terwijl deze juist was bedoeld om de burger beter te beschermen. 

Het begint in 2016 met de vervanging van Safe Habor-verdrag door Privacy Shield. Hiermee zouden de gegevens beter beschermd moeten zijn. Organisaties als Facebook konden echter nog steeds gebruikersdata doorsturen naar Amerika. Het Europese Hof oordeelde afgelopen donderdag dat de data die nu door wordt gestuurd niet voldoende wordt beschermd.

Nu moet de Europese commissie in gesprek met de VS om een nieuw verdrag op te stellen dat voldoet aan de Europese wetgeving. Er bestaat nu een open einde aan het opslaan van Europese gegevens in het buitenland, dus ook uw persoonlijke en bedrijfsgegevens (risico).

Er zijn echter een aantal zaken die u kunt doen om uw data te beschermen. Het kan nu immers zo zijn dat de data die u verstuurd of wordt opgeslagen, illegaal is (GDPR).

U kunt heroverwegen of u de data in de VS wilt opslaan. In Engeland beschrijven ze het als volgt: “get your data out of the U.S.A.”. Europese organisaties kunnen uitwijken naar andere Europese landen of de data binnen de Nederlandse grenzen houden. Kijk hier ook goed naar uw eigen processen, welke data gaat waar naar toe en wie kan deze inzien. Hoe zijn de Nederlandse wetten ingericht en voldoet u hieraan?

Artikel 45 is van tafel, artikel 46 biedt een kleine uitkomst, het is van belang dat u, uw data goed en veilig kan opslaan.

Wij bij Hot Potatoes en Cassiux bieden Openshift, Openstack en Azure Stack Cloud services aan, veilig achter de Nederlandse dijken. Uw data staat te allen tijde op Nederlandse bodem en kan niet worden benaderd door buitenlandse overheden.

Ervaart u uitdagingen in data opslag en beveiliging? Of heeft u vragen over deze onderwerp? Hot Potatoes en Cassiux kunnen u hierin bijstaan. De (E-) koffie staat voor u klaar.

Voor meer informatie www.hotpotatoes.nl en www.cassiux.nl 
 

Categorie(n) Cybersecurity, ICT & Recht, Branche > ICT bedrijven, GRC en Assuring
Bronvermelding Hot Potatoes en Cassiux

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED