Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Gekko lanceert een real-time PSD2 bankkoppeling in haar administratie pakket

Plaatsingsdatum 09-09-2020
Berichtdatum 8 september 2020

Administratie Software ontwikkelaar Gekko lanceert als één van de eerste partijen een real-time PSD2 bankkoppeling in haar administratie pakket. Sinds de PSD2 wetgeving begin 2019 in werking trad, waren er tot nu slechts een handvol aanbieders die een dergelijke koppeling hadden. Met deze koppeling kunnen ruim 100.000 zzp’ers en andere kleine ondernemers op Gekko gemakkelijk en in real-time hun bankgegevens integreren in hun financiële administratie. Een grote verbetering ten opzichte van eerdere oplossingen en dit laat de kracht zien van de nieuwe PSD2 wetgeving en de voordelen die het brengt voor Nederlandse consumenten en bedrijven.

Gekko komt hiermee haar belofte na aan ruim 100.000 Nederlandse ondernemers
Met de bankkoppeling komt Gekko de belofte na aan haar gebruikers die al een hele tijd wachten op deze integratie. Dit lost het probleem namelijk op dat gebruikers handmatig stappen moeten nemen om bank informatie aan de administratie te koppelen. Gekko probeerde al sinds de inceptie van de PSD2 wetgeving in januari 2019, de bankgegevens van haar klanten te ontsluiten en automatisch te koppelen aan de bedrijfsadministraties die Gekko beheert. Echter tot dit moment had Gekko, net als veel andere fintech bedrijven, veel moeite om deze koppeling te maken met Nederlandse banken. Gekko is daarom trots dat ze als één van de eerste partijen een dergelijke koppeling toch kan presenteren.

De nieuwe PSD2 koppeling biedt veel meer mogelijkheden voor Gekko gebruikers
De real-time integratie van bankgegevens in de financiële administratie is niet alleen een handige upgrade van een bestaande functionaliteit. Het maakt de weg vrij voor veel nieuwe ontwikkelingen die eerder fysiek onmogelijk waren omdat transactie gegevens altijd met een vertraging werden doorgegeven. Dat maakte dat veel administratieve handelingen onnatuurlijk aanvoelen en ergernis wekten bij ondernemers die daar liever niet hun tijd aan kwijt waren.

Joris Docter (Product Owner bij Gekko):
Een simpel voorbeeld is de kostenregistratie voor de BTW. Voor deze PSD2 koppeling kon een ondernemer nooit kosten direct boeken in zijn of haar administratie. Dat moest altijd achteraf. Met de real-time integratie kun je iedere banktransactie direct koppelen aan je administratie. Als je bijvoorbeeld een zakelijke aankoop doet in een winkel, dan kun je met je mobiel direct zowel de transactie ophalen als de verkoopbon scannen. Deze worden automatisch gekoppeld waardoor je niet nog achteraf je administratie hoeft bij te werken. En dat scheelt ondernemers weer heel veel tijd en fouten in de administratie.”

Niet alleen Nederlandse banken worden aangesloten maar ook banken in andere Europese landen
De huidige koppeling is niet alleen voor Nederlandse ondernemers interessant. Ook in andere Europese landen zal de real-time bankkoppeling beschikbaar worden. Dit is vooral interessant voor de Spaanse markt waar Gekko sinds eind vorig jaar actief op is en een goede groei ziet. Tevens ook ondersteund dit de toekomstige uitbreiding naar andere Europese markten om een nog grotere groep van zzp’ers en freelancers te helpen. 

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, PSD2, ICT Innovatie, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Gekko
Internet URL http://www.getgekko.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Gekko lanceert webshop integratie voor zzp met WooCommerce [25-08-2020]

Gekko lanceert freelance boekhoudprogramma voor de Spaanse markt [11-12-2019]

nieuwe Facturatie App Gekko: nog eenvoudiger voor zzp om een factuur te versturen aan klanten [04-09-2019]

Met boekhoudpakket Gekko makkelijk facturen kunnen laten betalen door klanten [12-06-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED