Softwarepakketten.nl

Software nieuws

DLM Finance, een Nederlandse financiele dienstverlener, heeft low-code gebruikt om Trade Manager te ontwikkelen

Plaatsingsdatum 24-09-2020
Berichtdatum 24 september 2020

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt aan dat DLM Finance, een Nederlandse financiële dienstverlener, low-code heeft gebruikt om Trade Manager te ontwikkelen. Trade Manager is een softwareplatform speciaal voor fondsmanagers die investeren in ontwikkelingslanden.

Verouderde financiële softwareplatformen zorgen vaak voor serieuze problemen bij het investeren in opkomende markten. Issues zijn onder meer de schaarse beschikbaarheid van marktgegevens, het ontbreken van ESG-rapportages (‘environmental, social, and corporate governance’), uitdagingen op het gebied van compliance en nauwelijks business intelligence voor investeerders. Zo vermelden Bloomberg en Reuters geen rentetarieven voor langere looptijden in landen als Myanmar. Ook is niet duidelijk of men compliant is en wordt voldaan aan de rapportageverplichtingen die zijn vastgelegd in de European Market Infrastructure Regulation (EMIR) door de European Securities and Markets Authority (ESMA). De Trade Manager van DLM Finance voorziet in alle behoeften van fondsbeheerders, met veel functies en gespecialiseerde rapportagetools, die naar verwachting investeringen in een groeiende miljardenmarkt zullen stimuleren.

De complete applicatie voor EMIR-rapportage werd in slechts twee maanden tijd bedacht en ontwikkeld op het Mendix low-code platform door Finaps, een Mendix-partner gespecialiseerd in financiële applicaties, in samenwerking met DLM Finance.

Low-code is een visuele ontwikkelingsbenadering van applicatieontwikkeling waarmee developers met verschillende ervaringsniveaus applicaties voor web en mobiel kunnen maken, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica via een grafische gebruikersinterface.

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Branche > Financials, Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding Mendix
Internet URL http://www.mendix.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Energieleverancier NLE zet Mendix App Platform in om innovatie te versnellen [12-03-2014]

Nieuwe versie Mendix App Platform versnelt en versimpelt ontwikkeling van mobiele bedrijfsapplicaties [23-05-2012]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED