Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Enorme groei in aantal online accorderingen en rapportages

Plaatsingsdatum 09-11-2020
Berichtdatum 9 november 2020

Het aantal VIA-machtigingen dat door klanten online aan accountants is afgegeven is tijdens corona met 302% gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Unit4 Bedrijfssoftware.

Toen begin dit jaar Covid-19 om de hoek kwam kijken en iedereen gedwongen thuis moest werken, werd het voor elke beroepsgroep, nu we elkaar niet meer bij de koffieautomaat konden treffen, essentieel om online te gaan communiceren. Voor accountants en ondernemers geldt dat wellicht zelfs dubbel: geen beroepsgroep die ineens met zoveel verandering te maken kreeg als de ondernemers. Om die online samenwerking goed te laten verlopen, bood Unit4 Bedrijfssoftware hun online communicatiemodule gratis aan.

Joris van Leeuwen, Chief Commercial Officer bij Unit4 Bedrijfssoftware: “De communicatiemodule stelt accountants veel beter in staat om online met ondernemers te communiceren. Het is met deze module bijvoorbeeld mogelijk het proces rondom de VIA te automatiseren. De VIA-brief hoef je dan niet meer op kantoor te ontvangen. Je ziet dat er direct meer gebruik gemaakt wordt van deze online optie: er zijn 302% meer VIA-machtigingen afgegeven.

Groei gebruikers van 612%
Dat het aantal VIA-machtigingen zo enorm gestegen is, is niet verrassend: de nood om online te communiceren is groot, blijkt ook uit de groei van aantal kantoren dat de module gebruikt (hierin zien we in de periode maart-september 2020 een groei van 466% ten opzichte van dezelfde periode in 2019). Het aantal gebruikers steeg nog forser (612%). Van Leeuwen: “Ter illustratie: door de coronacrisis hebben niet alleen meer mensen een fiets gekocht; er worden ook nog eens veel meer kilometers per fietser afgelegd.”

Daarnaast zien we ook een enorme groei in aantal accorderingen en rapportages. Dat is respectievelijk gestegen met 683% en 564%. Het voordeel van de Communicatiemodule is onder meer dat presentaties van de aangiftes en jaarrekeningen op een gemakkelijke manier online gedeeld kunnen worden met ondernemers om die vervolgens online te bespreken, zodat accountants ook op afstand ondernemers optimaal kunnen blijven bedienen.”


Redactie:
VIA staat voor "vooraf ingevulde aangifte". 
Hebt u uw belastingadviseur of boekhouder (intermediair) gemachtigd voor het doen van aangifte inkomstenbelasting? Dan kan uw intermediair hierbij gebruikmaken van de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte. Dit zijn gegevens zoals uw loon, de WOZ-waarde van uw huis, hypotheekgegevens en banksaldi. Wij krijgen die gegevens van uw werkgever, uw gemeente en uw bank. Maar wij sturen die gegevens alleen naar uw intermediair als u daar toestemming voor geeft.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Soort > Portaaltoepassingen
Bronvermelding Unit4 Bedrijfssoftware
Internet URL Unit4 Bedrijfssoftware

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Unit4 Bedrijfssoftware en Multegra introduceren BI-dashboard voor betere managementinformatie voor accountantskantoren [21-01-2021]

Hogeschool van Amsterdam kiest voor Fiscaal Gemak van Unit4 Bedrijfssoftware [20-11-2020]

Unit4 Bedrijfssoftware gaat samenwerking aan met integratiepartners VCSW en Softbrick [08-06-2020]

Intermediairs kunnen 40% van hun tijd besparen dankzij unieke propositie Unit4 Flex [12-03-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED