Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Vreugdenhil kiest met SAP S/4HANA voor integratie en transparantie

Plaatsingsdatum 16-11-2020
Berichtdatum 16 november 2020

Van een proces met veel afstemmen en hard werken om klanten optimaal te bedienen, naar een geïntegreerde en transparante manier van werken. Voor zuivelverwerker Vreugdenhil Dairy Foods was dat een belangrijk uitgangspunt bij de switch naar SAP S/4HANA. Met hulp van SAP-partner itelligence onderging het bedrijf afgelopen maanden een ingrijpende businesstransformatie.

Vreugdenhil produceert en distribueert smakelijke en voedingsrijke melkpoeders als ingrediënt voor kindervoeding, voor melk in een glas, of als ingrediënt in de levensmiddelenindustrie voor bijvoorbeeld koek, chocolade en ijs.

Geïntegreerd en transparant
Het gehele proces ‘van gras tot glas’ werd beheerd vanuit een verouderd ERP-systeem. “Zaken als vervoer en productie waren gescheiden werelden. We wilden toe naar een efficiënt, geïntegreerd en transparant systeem waarmee de kans op fouten minimaal is”, zegt Albert de Groot, CEO van Vreugdenhil.
Dat systeem vond Vreugdenhil in SAP S/4HANA. Dat platform voldeed op papier aan de verwachtingen. “Bovendien werkt een groot deel van de voedselindustrie met SAP, wat samenwerking vereenvoudigt. De keuze voor SAP S/4HANA was voor ons dan ook een logische zet”, aldus De Groot.

Die zet pakte goed uit voor Vreugdenhil. Zo is de transparantie van de bedrijfsvoering volgens Michiel Duim, Supply Chain Director bij Vreugdenhil, sterk verbeterd. “Met een druk op de knop krijgen we inzicht in actuele cijfers over alle disciplines en afdelingen heen. Voorheen kostte het genereren van rapportages veel meer tijd, en bovendien waren die niet zo up-to-date als nu.”


Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > Landbouw, tuinbouw en visserij, Soort > ERP
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf [21-04-2021]

Noord-Brabant ontsluit bedrijfsinformatie geografisch [23-03-2021]

Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap [18-01-2021]

Zuivelverwerker legt de basis voor verdere groei met SAP-technologie [16-12-2020]

Curaeos professionaliseert HR-dienstverlening met SAP SuccessFactors [16-12-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED