Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Het nieuwe platform OX Quote brengt e-commerce naar metaalbedrijven

Plaatsingsdatum 06-01-2021
Berichtdatum 5 januari 2021

E-commerce voor metaalbedrijven is iets compleet nieuws in deze markt. Met het nieuwe platform OX Quote kunnen metaalbedrijven 24/7 hun diensten online aanbieden. Klanten kunnen via een portaal prijzen opvragen en offertes ontvangen, zonder dat hiervoor extra mankracht ingehuurd hoeft te worden. Het platform is ingericht voor plaatwerk, buislaseren en cnc draaien en frezen. OX Quote is de eerste oplossing in de markt die het businessmodel van de metaalindustrie gaat veranderen.

AESC en Oroox brengen e-commerce naar de metaalbedrijven en verwacht daarmee een totale verandering van deze markt te ontketenen. De vierde industriële revolutie is in volle gang en ook in de maakindustrie wordt volop gedigitaliseerd. Maar e-commerce is nog niet aan de orde van de dag. AESC en Oroox willen daar verandering in brengen.

Versnelling door samenwerking
AESC is sinds 2007 actief als software reseller voor de maakindustrie. Om daar nieuwe stappen in te maken werkt het bedrijf nu samen met het Europese Oroox, ontwikkelaar van een online e-commerce platform voor de metaalindustrie. Elke klant kan via dit platform online onderdelen (plaatwerk, kokers, CNC) bestellen, prijzen inzien en een offerte opvragen in zijn eigen taal en dat 24 uur per dag middels 3D STEP files of DXF files. Dit stelt bedrijven in staat om een compleet nieuw bedrijfsmodel te omarmen waarbij ze 24/7 beschikbaar zijn voor al hun klanten over de hele wereld. Hierdoor kan de omzet van de bedrijven stijgen, terwijl de kosten dalen. De kosten voor het opmaken van de offerte en die van de verkoper verdwijnen immers. De prijs wordt gebaseerd op de parameters en het machinepark van de producent. Hierdoor zal voor alle partijen altijd een logische prijs worden afgesproken.

Modern verkoopproces
Veel interne processen bij bedrijven in de metaalindustrie worden momenteel al gedigitaliseerd en bedrijven zijn bezig met het koppelen van systemen. Door het e-commerce platform van AESC en Oroox hieraan toe te voegen, wordt er een extra verdieping gerealiseerd. De verkoop van software wordt nu vooral gedaan door middel van telefonische acquisitie of per mail, maar volgens AESC en Oroox is dat niet meer van deze tijd. Jonge generaties zijn gewend om alles online te bestellen en willen dat ook in de maakindustrie kunnen doen. De metaalindustrie moet hier nu al op inspelen.

Directe communicatie met machines
Uiteindelijk zal het platform zelfs direct in contact komen te staan met de machines en de ERP-systemen in de fabriek. Zo verkrijgt het platform de juiste informatie over de machines en wordt het platform steeds slimmer. "In een industrie waarin het verkrijgen van goede medewerkers lastig is, is het van groot belang dat de workflow geoptimaliseerd wordt door dit soort connecties. Dat leidt tot een verhoogde omzet, kostenbesparing en een verhoogde efficiëntie", aldus Devy van Dinteren van AESC.

Meer informatie https://oroox.com/nl/oxquote en https://www.aesc.nl/oroox/.

 

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > eBusiness, Soort > ERP, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding AESC en Oroox

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED