Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA
E-boekhouden

Software nieuws

Rapport van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn

Plaatsingsdatum 25-02-2021
Berichtdatum 25 februari 2021

Een nieuw rapport van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn. Quinyx ondervroeg wereldwijd 300 leidinggevenden uit verschillende sectoren over hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het plannen van het personeel met een niet-kantoorbaan. Zij maken ongeveer 80 procent van het wereldwijde personeelsbestand uit.

Grote operationele uitdagingen
De bevindingen van het rapport ‘De kosten van slecht roosteren’ zijn verontrustend. Bedrijven zonder moderne software werden tijdens de pandemie geconfronteerd met grote operationele uitdagingen. Bij gebrek aan flexibiliteit om te voldoen aan de continu veranderende coronamaatregelen, meer uitval op de werkplek en extra hygiëneprotocollen, verloren bedrijven zonder AI-gestuurde WFM tot 15 procent van de omzet. Ook werd er tot 25 procent te veel aan salariskosten uitgegeven. Het is dan ook niet gek dat een kwart van de ondervraagde leidinggevenden graag software wil die hun planningsproces vereenvoudigt. Een op de drie (30%) wil een planning die automatisch wordt geoptimaliseerd op basis van de zakelijke behoeften.

Drie op de tien leidinggevenden geeft aan dat hun huidige WFM-software het aantal planningsvariabelen niet aankan. 40 procent ziet verouderde technologie bovendien als grootste beperking als het aankomt op de personeelsplanning.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door Quinyx en er zijn 300 leidinggevenden in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland gevraagd naar hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het managen van ‘bureauloze’ en vaak flexibele werknemers. Zij waren werkzaam in de sectoren logistiek, gezondheidszorg, detailhandel en restaurants.

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Soort > Planning- en reservering software
Bronvermelding Quinyx
Internet URL Quinyx

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED