Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

RGS MKB: RGS toegankelijk voor het MKB

Plaatsingsdatum 24-04-2021
Berichtdatum 24 april 2021

RGS MKB is speciaal gericht op het toegankelijk maken van het Referentie Grootboekschema (RGS) voor 1) zzp'ers, 2) eenmanszaken (en vof’s) en 3) bv's in de categorie micro en klein.
Voor elk van deze groepen is, afgeleid van het omvangrijke RGS-schema, een RGS MKB rekeningschema samengesteld.

Uit de grote bak van ruim 4.500 RGS-codes zijn er zo'n 400 geselecteerd, inclusief groepen. Oftewel met 10% van alle RGS codes moet ondernemend Nederland in het genoemde MKB segment uit de voeten kunnen. Voor alleen een eenmanszaak zijn nog veel minder RGS codes nodig. RGS MKB is online op te vragen en ook te downloaden via de website www.boekhoudplaza.nl die volledig in het teken van RGS staat.

RGS MKB bevat voor de meeste rekeningen een toelichting, vaak voorzien van een voorbeeldboeking. Wij zijn namelijk van mening dat het documenteren van RGS-codes essentieel is voor een goed gebruik ervan. Iets wat we als groot gemis ervaren bij het standaard RGS-schema.

Op dit moment bevindt RGS MKB zich in een beoordelingsfase. Het slagen van RGS MKB hangt voor een belangrijk deel af van de acceptatie ervan door de markt. Daaronder ook begrepen de officiële RGS gremia waar bijvoorbeeld de NBA en NOAB deel van uitmaken. Ook zij worden van harte uitgenodigd RGS MKB uitvoerig te beoordelen en verbetervoorstellen aan te dragen, mits voorzien van (boekings)voorbeelden.

RGS MKB is opgezet waarvoor de voorloper van SBR (het NTP/XBRL programma van de Nederlandse overheid) rond 2005 aan begonnen was. Ondersteuning voor het MKB.

Alles over RGS MKB is te vinden op www.boekhoudplaza.nl.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, RGS (ReferentieGrootboekSchema), ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED / Boekhoudplaza.nl
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED / Boekhoudplaza.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Lancering RGS MKB uitgesteld tot 1 sep 2021 om de staande SBR/RGS organisatie eerst de gelegenheid te geven openstaande punten op te lossen [30-05-2021]

Boekhoudplaza.nl: nieuw platform voor toepassingen en praktijkvoorbeelden van het ReferentieGrootboekSchema (RGS) [23-06-2020]

Excel is prima formaat voor RGS, waarom dan een ingewikkelde RGS Taxonomie in XBRL? [22-06-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED