UBL Ketentest

Software nieuws

Peppol factuur retourbericht laat je weten of je factuur ontvangen is

Plaatsingsdatum 25-05-2021
Berichtdatum 25 mei 2021

Altijd al willen weten of je factuur ontvangen is? Peppol factuur retourberichten maakt het mogelijk

Met behulp van Peppol Invoice Response berichten (e-retour) kan een leverancier automatisch de status van facturen volgen bij afnemers. De enige voorwaarde is dat beide partijen gebruik maken van elektronisch factureren op basis van Peppol en van software die met e-retour kan omgaan.

Elektronisch factureren via Peppol met e-retour betekent een einde aan de onzekerheid of deze correct is aangekomen en verwerkt. Geen tijd meer kwijt aan nabellen of onnodig wachten op een onbetaalde factuur!

E-retour: Peppol factuur retourberichten

Lucom Benelux (aanbieder van onder andere e-factureren en e-procurement oplossingen) neemt samen met e-Verbinding (Peppol service provider) deel aan de kopgroep e-retour. Deze maand hebben zij via een gezamenlijke test aangetoond dat factuur retourberichten via Peppol goed werken.

Ook Informer (aanbieder van online boekhouden) heeft samen met Storecove (Peppol service provider) als deelnemer aan de kopgroep e-retour de werking van factuur retourberichten aangetoond.

Exact Software had al eerder factuur retourberichten mogelijk gemaakt op basis van Peppol in haar software en deelt haar ervaring door aan te sluiten bij het e-retour initiatief.

Komende weken worden meer positieve resultaten verwacht van deelnemers aan de kopgroep e-retour, waarbij ook opgeschaald wordt naar een uitgebreidere test van deelnemers onderling.

Nog deze zomer is dan de markt zelf aan zet en kan gestart worden met het in de praktijk uitrollen van e-retour bij gebruikers door service providers en softwareleveranciers van factuur-, boekhoud-, e-Procurement en ERP-software in combinatie met elektronisch factureren via Peppol.

Over e-retour
E-retour is vanuit beleidsoogpunt gestart door het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om de innovatiekracht van de Peppol community te stimuleren, met GBNED als aanjager. De volgende organisaties ondersteunen het initiatief actief door deel uit te maken van de e-retour kopgroep: eVerbinding, Exact, Informer, Kleisteen, Lucom, Storecove, TIE Kinetix, Zenvoices. Met ondersteuning van de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa).

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Financials, UBL en Peppol, ICT Innovatie, Standaardisatie, (open)standaarden, Kennisplatform Administratieve software
Bronvermelding UBL Ketentest / Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL UBL Ketentest / Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED