Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Onderzoek

Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2024

Plaatsingsdatum 28-06-2024
Berichtdatum Juli 2024

Deze uitgave beschrijft de ontwikkeling en innovatie van boekhoudsoftware, gezien vanuit de bril van softwareleveranciers. Wat is er het afgelopen jaar allemaal ontwikkeld en wat hebben deze leveranciers nog in petto voor ons.

Jaarlijks wordt door Onderzoeksbureau GBNED de "Gids boekhoudsoftware" uitgegeven met enerzijds inzicht in actuele ontwikkelingen en anderzijds inzicht in het aanbod van standaard boekhoudsoftware voor zowel het MKB als grote organisaties. Met per pakket inzicht in vele functies en eigenschappen. Ook algemene ontwikkelingen als Cloud computing, Elektronisch factureren, Open Banking, RGS en Robotic accounting komen in deze jaarlijkse gids aan de orde.

Dit rapport beschrijft de ontwikkeling en innovatie van boekhoudsoftware, gezien vanuit de bril van softwareleveranciers. Wat is er allemaal ontwikkeld afgelopen jaar en wat hebben deze leveranciers nog in petto voor ons.

De eerste versie van dit rapport is verschenen in juni 2021. Nu precies drie jaar later is (in juni 2024) deze 2e versie van het rapport opgesteld.

We hebben leveranciers van standaard boekhoudsoftware daartoe de volgende 2 vragen voorgelegd:

  • Welke functionaliteit is de afgelopen 12 maanden gerealiseerd binnen uw software?
  • Wat staat er op de rol voor de komende 12 maanden?

Het antwoord op deze vragen is verwoord in deze uitgave.

Met stip op 1 staat “Open banking” als ontwikkeling die het meest genoemd wordt door leveranciers van boekhoudsoftware. En dan met name de commerciële bankkoppelingen en PSD2-koppelingen. Met ruime afstand gevolgd door Artificial Intelligence (AI), Elektronisch factureren, Referentie grootboekschema (RGS) en andere ontwikkelingen. 

Deze uitgave in 2024 kan als zelfstandig document gelezen worden en is tevens bedoeld als aanvulling op de "Gids boekhoudsoftware" die jaarlijks verschiijnt. 

Gratis opvragen uitgave Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2024
De Gids telt ruim 50 pagina's en is gratis beschikbaar in PDF Formaat.
Naar opvragen Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2024.  
   

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials, ICT & Recht, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED