Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Asperion ontvangt PSD2 vergunning van De Nederlandsche Bank

Plaatsingsdatum 09-07-2021
Berichtdatum 9 juli 2021

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een PSD2 vergunning verleend aan Asperion, ontwikkelaar van online bedrijfsadministratie software.

Asperion CEO Humphrey Bruno: “Met de toename van het girale geldverkeer vormen het initiëren en registreren van banktransacties tegenwoordig een centrale rol in elk financieel administratief systeem. De vergunning verschaft ons het recht en het vertrouwen dat nodig is om over deze informatie te kunnen beschikken. Daardoor zijn we nog veel beter in staat om onze klanten van dienst te zijn met zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen toepassingen”.

Asperion behoort met de DNB vergunning tot een selecte groep van ondernemingen die een vergunning als betaaldienstverlener verkrijgt, die niet gelieerd is aan een grootbank.

PSD2 is de opvolger van de in 2007 ingevoerde Payment Services Directive 1. Met PSD1 wilde de Europese Commissie een uniforme betaalmarkt in de EU creëren en werd het betalingsverkeer over de grenzen eenvoudiger en veiliger.

Met de introductie van PSD2 zal de veiligheid van het betalingsverkeer verder verbeteren en wordt o.a. innovatie gestimuleerd via méér concurrentie tussen bestaande en nieuwe toetreders op de betaalmarkt, waarbij de nieuwe toetreders aan dezelfde hoge eisen zullen moeten voldoen die voorheen al aan bestaande betaaldienstverleners werden gesteld.

Boekhoudsoftware met een PSD2 vergunning zet de deur open naar een scala aan nieuwe oplossingen. Deze vergunning maakt het voor Asperion mogelijk om betrouwbare functies aan de gebruikers aan te bieden die hen in staat stellen zo min mogelijk tijd te besteden aan administratieve taken en maximaal te focussen op het ondernemen.
  

Categorie(n) PSD2, GRC en Assuring, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Asperion
Internet URL Asperion

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

Asperion boekhouden: bankkoppeling met 1700+ Europese banken [28-06-2023]

Asperion Mobile App: onderweg kilometers en uren registreren [16-09-2022]

Directe integratie loonpakket Loket.nl in Asperion Online Boekhouding [25-08-2021]

Asperion ontvangt keurmerk betrouwbaar boekhouden [24-09-2020]

Asperion: betalingen aan leveranciers met een G-Rekening nu automatisch gesplitst [25-04-2020]


Onerzoeksbureau GBNED