Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Informer en Storecove: e-retourberichten in Peppol toont ondernemers de status van hun facturen bij afnemers

Plaatsingsdatum 18-08-2021
Berichtdatum 19 augustus 2021

Dat het Peppol-netwerk het mogelijk maakt voor ondernemers om sneller, goedkoper en betrouwbaarder gebruik te maken van volledige e-facturatie was al bekend. Maar de ontwikkelingen op het gebied van online factureren via Peppol staan gelukkig nooit stil. Met de e-retourberichten in Peppol kunnen ondernemers voortaan op de hoogte zijn van de status van hun factuur. Informer is samen met Storecove onderdeel van de kopgroep e-retour en zij hebben gezamenlijk de werking van factuur retourberichten aangetoond.

Één van de grootste ergernissen bij ondernemers als het gaat om factureren is de onzekerheid wanneer zij lang moeten wachten voordat een factuur betaald wordt. De Peppol Invoice Response berichten (e-retour) is hier dé oplossing voor!

Werking van e-retour berichten via Peppol
Door middel van e-retour berichten kunnen leveranciers automatisch de status van facturen volgen bij afnemers. Zodra zij een factuur versturen kunnen zij precies zien wanneer de factuur is aangekomen op het Peppol netwerk, het ontvangst is bevestigd door Peppol, het is geaccepteerd door de ontvanger en de factuur is betaald. In het geval dat de ontvanger de factuur afwijst is ook dit te zien in het overzicht. Om gebruik te kunnen maken van deze retourberichten moeten beide partijen gebruik maken van e-factureren op basis van Peppol en moet de software die zij gebruiken met deze retourberichten kunnen omgaan. Doordat ondernemers altijd de status van hun facturen kunnen zien leven zij niet langer in onzekerheid of hun factuur wel goed is aangekomen en verwerkt.

Peppol factuur retourberichten

Informer en Storecove lopen voorop in Peppol innovaties
Informer is samen met Storecove onderdeel van de kopgroep e-retour en zij hebben gezamenlijk de werking van factuur retourberichten aangetoond. Dit betekent dat de klanten van Informer die zijn aangesloten op het Peppol netwerk vanaf nu gratis gebruik kunnen maken van deze retourberichten mits de ontvanger ook is aangesloten op het Peppol netwerk. Zo weten zij zeker dat de facturen in goede staat zijn ontvangen en verwerkt en hoeven zij niet meer onnodig lang te wachten op een onbetaalde factuur. “Naar verwachting zal het gebruik van Peppol in de komende jaren flink toenemen. Met de retourberichten wordt goed ingespeeld op deze nieuwe ontwikkelingen aangezien de innovatiekracht van de Peppol community hiermee wordt gestimuleerd. Met behulp van deze retourberichten kan een stukje onzekerheid van de ondernemer worden weggenomen”, aldus Remco Frühauf, CEO van Informer.

Categorie(n) Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, ICT Innovatie, Soort > eBusiness en online betalingen, Kennisplatform Administratieve software
Bronvermelding Informer
Internet URL Informer

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Koppeling tussen Nextens en Informer: sneller winstaangifte doen [19-02-2024]

Informer Online past standaard rekeningschema voor ANBI-stichtingen toe [08-02-2024]

Informer en Rabobank lanceren de functie Betaalverzoek in het boekhoudprogramma [20-12-2023]

Informer eerste boekhoudpakket met Passkeys: nog veiliger inloggen [13-11-2023]

Informer eerste boekhoudprogramma dat Single Payments voor Rabobank aanbiedt [06-07-2023]


Onerzoeksbureau GBNED