Softwarepakketten.nl
Urios

Software nieuws

Signicat neemt Litouwse ondertekenspecialist Dokobit over

Plaatsingsdatum 31-08-2021
Berichtdatum 30 augustus 2021

Identityexpert Signicat kondigt de overname aan van Dokobit, een Litouws bedrijf gespecialiseerd in digitale ondertekening. Dokobit is op dit gebied marktleider in de Baltische staten en IJsland. Net als Signicat is het een Qualified Trust Service Provider (QTSP), opgenomen in de EU Trust List. Deze certificering biedt het hoogste niveau van zekerheid over elektronische handtekeningen.

Signicat behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Europa, zo blijkt uit een ranglijst van de Financial Times. De omzet steeg van 24 miljoen euro in 2019 naar 42 miljoen in 2020. Signicat nam eerder dit jaar al twee bedrijven over: het Noorse Encap Security en het Spaanse ElectronicIDentification (eID). Met de overname van het Litouwse Dokobit, opgericht in 2008, verstevigt het bedrijf zijn leidende positie op de Europese RegTech-markt verder.

Door de overname kan Signicat zijn klanten een nog completer pakket aan oplossingen bieden voor de gehele levenscyclus van digitaal ondertekende documenten. Dokobit levert een breed scala aan oplossingen voor onder meer digitale ondertekening en authenticatie. Het is een eIDAS-gecertificeerde QTSP voor digitale handtekeningen en validatie van elektronische zegels.

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Cybersecurity, GRC en Assuring, Branche > Juridisch, ICT & Recht
Bronvermelding Signicat
Internet URL Signicat

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED