Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Sligro integreert site en shop met SAP Commerce Cloud

Plaatsingsdatum 08-09-2021
Berichtdatum 8 september 2021

Online is goed voor 70 procent van de omzet van de Sligro Food Group. Om verdere groei en internationale expansie mogelijk te maken, introduceerde het bedrijf samen met partner SQLI een nieuw ‘foodserviceplatform’ op basis van SAP Commerce Cloud. Het geïntegreerde platform biedt de klant meer inspiratie en een intuïtiever bestelproces.

Onze ERP-, CRM- en online platformen waren gebouwd voor de Nederlandse markt, en niet voor een internationale markt”, zegt Jorn van de Ven, IT-manager voor IT Digital, CRM & API bij Sligro Food Group. “Voor online wilden we naar één platform dat je internationaal kunt inzetten, en bovendien voor de verschillende merken zodat je kunt profiteren van elkaars ontwikkelingen en investeringen.”

SAP Commerce Cloud
Voor het creëren van een nieuwe online omgeving ging de Sligro Food Group in 2019 een langdurige strategische samenwerking aan met SQLI. “Sligro bedient uiteenlopende klantgroepen met verschillende behoeften. Het doel is om de online-ervaring frictieloos en rijk in content te maken, zodat gebruikers snel en efficiënt hun werk kunnen doen”, aldus Roy Machielsen, Managing Director van digitaal bureau SQLI Digital Experience.

Een belangrijke stap daarin was de vervanging van de bestaande e-commerceoplossingen door een combinatie van SAP Commerce Cloud als schaalbare e-commerce oplossing en Adobe Experience Manager om een rijke experience te leveren. Een combinatie die bovendien is in te zetten voor alle merken van de Sligro Food Group, en die het mogelijk maakt om snel nieuwe formules op de markt te brengen.
  

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, SAAS, Cloud Computing, Soort > eBusiness en online betalingen
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED