Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Cyberveilig Nederland publiceert Whitepaper Ransomware

Plaatsingsdatum 14-09-2021
Berichtdatum 13 september 2021

Cyberveilig Nederland (CVN) heeft in samenwerking met enkele vanhaar leden, de Nationale Politie en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) een Whitepaper Ransomware gepubliceerd. Doel van het whitepaper is het op een laagdrempelige manier bieden van inzicht en handelingsperspectief zodat organisaties zich beter kunnen beveiligen tegen cybercriminelen.

Cybercriminaliteit treft steeds meer organisaties en herstellen van een cyberincident is vele malen duurder dan vooraf investeren in weerbaarheid. Via een serie whitepapers wil CVN, gericht op de doelgroep Chief Information Security Officer (CISO) en security verantwoordelijkhe, bewustwording, inzicht én handelingsperspectief bieden voor veelvoorkomende schadelijke cybermanifestaties. Dat doen we in samenwerking met het NCSC, de Nationale Politie, andere stakeholders en verschillende van onze leden met specifieke kennis en ervaring over dit onderwerp.

Dit eerste whitepaper is bedoeld als top-level document. We beschrijven op een laagdrempelige manier het fenomeen ransomware, de fases van de aanval, de sectoren en geven een aanzet tot de acties die organisaties kunnen ondernemen om zich te wapenen tegen ransomware. Zo maken we in het whitepaper een koppeling tussen de fasen van een ransomware-aanval en de type maatregelen
die je kunt nemen om een aanval te voorkomen.

Volgende whitepapers zullen zich meer verdiepen in andere aspecten van ransomware zoals varianten, enabling factoren als crypto-currency en de rollen van de verschillende dadergroepen en hoe slachtoffers daarmee te maken krijgen.

Download Whitepaper Ransomware (PDF).
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > ICT bedrijven, Branche > Overheid en semi overheid, Cybersecurity
Bronvermelding Digital Trust Center / Cyberveilig Nederland (CVN)
Internet URL Digital Trust Center / Cyberveilig Nederland (CVN)

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED