Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Help! Steeds meer xml-standaarden

Plaatsingsdatum 29-10-2021
Berichtdatum 28 oktober 2021

Blog door eVerbinding.

eVerbinding transformeert xml-facturen automatisch van en naar verschillende standaarden en versies van standaarden. Het doel is dat je je als gebruiker van eVerbinding geen zorgen hoeft te maken welke xml-standaard je leverancier of klant gebruikt, omdat wij deze automatisch kunnen omzetten. Dit maakt de discussie over standaarden voor onze gebruikers overbodig. 

Internationalisering
Binnen Europa zijn afspraken gemaakt over de e-factuur, zodat deze goed kan worden uitgewisseld tussen verschillende landen. Op basis hiervan is er binnen het Peppol-netwerk de BISv3 standaard ontwikkeld wat breed wordt geaccepteerd. Dit helpt enorm bij de harmonisatie van standaarden. Toch zijn er nog veel landen met hun eigen variant, zoals de NLCIUS (NL), de FinVoice (FI) en de xRechnung (DE). Door middel van transformaties zorgt eVerbinding ervoor dat de e-factuur in het juiste formaat wordt ontvangen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met?internationale verschillen tussen creditfacturen, negatieve facturen en correctiefacturen.

Verschillende versies van standaarden
Nieuwe versies van standaarden zorgen voor extra complexiteit. Wijzigingen moeten zowel bij de verzender als ontvanger worden doorgevoerd, waarbij er dus een periode meerdere versies in gebruik zijn. Ook dit probleem wordt door eVerbinding opgelost door middel van transformaties. Een oudere versie van een xml-factuur (met voldoende informatie) wordt automatisch omgezet naar een nieuwe versie of andersom.

Branche-specifieke standaarden
Er is vooral in Nederland veel geïnvesteerd in standaarden voor specifieke branches. eVerbinding erkent de enorme meerwaarde van deze standaarden voor het uitwisselen van documenten binnen de branche, maar buiten de branche werkt dit niet. Daarom ondersteunen we steeds meer branchestandaarden en maken we die leesbaar voor iedereen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de bouwbranche; eVerbinding ondersteunt de DICO-standaard met Sales005 en insbou003. Vergelijkbaar is de uitzendbranche met de SETU-standaard. Door transformatie maken we het voor al onze klanten mogelijk om e-facturen vanuit deze branches gewoon in standaardsoftware te verwerken, of juist te versturen naar deze branches.

Doorontwikkeling
We blijven transformaties toevoegen en extra branches ontsluiten. Net als bij de e-factuur zijn er ook verschillende standaarden voor de e-order en pakbon. Daarom blijven wij onze technologie doorontwikkelen, zodat we de kwaliteit van deze transformaties in de toekomst kunnen blijven garanderen.

(einde blog)


Standaarden in beeld

ERP en EDI: e-procurement berichtstandaarden en netwerken
Dit rapport van Onderzoeksbureau GBNED is bedoeld om inzicht te geven in EDI e-procurement standaarden die in Nederland op de markt zijn om aan te sluiten op ERP-systemen, zowel nationaal als internationaal. Het gaat dan om: 1) berichtstandaarden en 2) Netwerken.
Meer informatie en opvragen GRATIS rapport.
 

Categorie(n) Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, UBL en Peppol, Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL eVerbinding

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED