Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Met overname Lyanthe biedt Visma software voor automatische factuurverwerking

Plaatsingsdatum 10-03-2022
Berichtdatum 10 maart 2022

Lyanthe is nu onderdeel van Visma, Europees leider in cloudsoftware. Het softwarebedrijf uit Echt Susteren biedt sinds 2012 een oplossing waarmee accountants- en administratiekantoren in Nederland en België hun administratieverwerking kunnen automatiseren. Door de overname biedt Visma een complete geautomatiseerde verwerkingsstraat - van factuur tot boekhouding - voor de accountancysector.

De arbeidsmarkt binnen de accountancysector staat onder druk. Elk jaar studeren er minder mensen af in Nederland en België terwijl de vraag naar werknemers toeneemt. Het is daarom noodzakelijk om te automatiseren. De meeste boekhoudpakketten hebben functies voor factuurherkenning, maar die staan nog ver af van 100% nauwkeurige herkenning en verwerking. Zeker voor kantoren die grote hoeveelheden administraties verwerken, brengt de boekhouding een hoop correctiewerk met zich mee.

Door de inzet van Lyanthe kan een kantoor zijn administratieverwerking zodanig automatiseren, dat 95 % van de facturen zonder menselijke tussenkomst correct wordt verwerkt. De pre accounting software boekt grote aantallen facturen op regelniveau snel en consistent over administraties heen. Dat is mogelijk door de samenwerking van technologie en menselijke validatie door Lyanthe in de digitalisering van facturen.

Werking van de technologie
Deze geavanceerde automatisering is mogelijk dankzij een kwaliteitsniveau van 100% menselijke factuurherkenning in de digitalisering gekoppeld aan het rule based algoritme. Het leidt voor consistentie en sorteert daarmee voor op input voor het samenstellen voor de jaarrekening. Dit over alle administraties/dossiers heen.

De robotic accounting technologie zet de verwerkte facturen automatisch op de juiste plaats in de administratie van de juiste klanten. Hierdoor neemt de druk op huidige medewerkers af. Zo komt veel capaciteit vrij bij de accountantskantoren in het pre-accounting team. Die tijd kan worden besteed aan advisering van klanten en het versneld laten doorgroeien van assistent-accountants. Het platform van Lyanthe koppelt met vele boekhoudpakketten in Nederland en België.

Lyanthe wordt toegevoegd aan de Visma Connected Experience voor accountants. Dat is een compleet ecosysteem van best-of-breed oplossingen die alle werkzaamheden binnen een accountantskantoor ondersteunen. De softwareoplossingen zijn onderling geïntegreerd, waardoor ze gebruik kunnen maken van elkaars gegevens. Dat vermindert de verwerkingstijd en minimaliseert de foutkans door dubbele invoer.

Met de software verwerken accountantskantoren in Nederland en België dagelijks meer dan 150.000 facturen voor ruim 120.000 administraties in 7 landen.

Meer over Visma voor accountancy.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Robotic (accounting)
Bronvermelding Lyanthe en Visma

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED