Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Webinar: CBS-vragenlijst sneller invullen met RGS op donderdag 14 april 2022

Plaatsingsdatum 31-03-2022
Berichtdatum 31 maart 2022

Ieder jaar vraagt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een groot aantal bedrijven om de Jaarstatistiek in te vullen. Op basis hiervan publiceert het CBS gegevens over de opbrengsten, kosten en werkgelegenheid van het bedrijfsleven in Nederland. Vanaf april kan dit verzoek bij bedrijven op de mat vallen. 

Met het Referentie GrootboekSchema (RGS) kan een aanzienlijk deel van de vragen automatisch gevuld worden uit de financiële administratie. Hierdoor wordt een groot deel van de enquête automatisch ingevuld. Gebruik van RGS voor de Jaarstatistiek biedt meerwaarde en draagt bij aan een efficiënte dienstverlening richting klanten: het bespaart tijd en vergroot de kwaliteit van de data. Deze mogelijkheid wordt momenteel aangeboden aan MKB-bedrijven uit vijf branches, te weten accountancy, belastingadvisering & administratie, detailhandel en horeca, bouw en groothandel. Voor meer informatie zie www.cbs.nl/bespaartijd.

Hoe werkt het?
Veel boekhoudpakketten ondersteunen RGS. Het boekhoudpakket moet een export kunnen maken van de aan RGS-gekoppelde grootboekrekeningen. Dit heet een RGS-Brugstaat. Deze kan worden geïmporteerd in de vragenlijst van het CBS. Het CBS herkent de codes in de RGS-Brugstaat en koppelt deze aan de vragen in de vragenlijst. Het CBS gebruikt alleen de gegevens die nodig zijn voor de vragenlijst. In de toekomst wil het CBS de optie van RGS uitbreiden naar meer branches en naar meer enquêtes.

Tijdens het webinar demonstreert het CBS hoe gegevens op basis van RGS geïmporteerd kunnen worden in de CBS enquête en is er ruimte voor vragen.

Details webinar:
Datum & tijd: donderdag 14 april, 11:00 – 12:00 uur

Aanmelden: stuur een mail naar rgs-cbs@cbs.nl. U ontvangt daarna praktische informatie over de webinar.

Kosten: gratis.

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, RGS (ReferentieGrootboekSchema)
Bronvermelding Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
Internet URL Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED