Softwarepakketten.nl
Urios

Software nieuws

IBAN-Naam Check van SurePay nu ook beschikbaar voor Buckaroo klanten

Plaatsingsdatum 13-04-2022
Berichtdatum 13 april 2022

Buckaroo biedt een nieuwe service aan: de IBAN-Naam Check van SurePay. Deze validatiecheck is met name interessant voor Buckaroo klanten met veel incasso’s, ook wel SEPA Direct Debit betalingen genoemd. Met de IBAN-Naam Check worden betaalgegevens van nieuwe klanten, leveranciers of medewerkers gecontroleerd op juistheid. Hiermee worden fraude en fouten voorkomen.

Ramon Verweij, Head of Marketing bij SurePay: “Al meer dan 150 bedrijven maken hun processen veiliger en efficiënter met de IBAN-Naam Check. Zo verloopt de online onboarding van nieuwe klanten soepeler, is het controleren van klantgegevens geen handmatig proces meer en weet je zeker dat je incasseert bij en betaalt aan de juiste persoon of bedrijf. Wij zijn blij dat door deze samenwerking onze service ook beschikbaar is voor Buckaroo klanten.”  

Minder uitval
Met de IBAN-Naam Check wordt gecontroleerd of de opgegeven tenaamstelling overeenkomt met het opgegeven rekeningnummer. Hiermee komt eventueel verkeerd doorgegeven informatie vroegtijdig boven tafel. Dit verkleint de kans op transactie-uitvallen. Het gebruik van de IBAN-Naam Check geeft bedrijven meer zekerheid bij het verwerken van incasso's en overboekingen. Bedrijven kunnen de IBAN-Naam Check uitvoeren voorafgaand aan een periodiek terugkerende incassobatch. De controle kan ook ingezet worden als vast onderdeel van een Know Your Customer proces (KYC). 

Lars Smit, Head of Marketing bij Buckaroo: “Een mislukte of foutieve incasso zorgt voor veel uitdagingen, zoals hoge kosten en administratieve handelingen. De IBAN-Naam Check van SurePay kan dit voorkomen. Het is een interessant product om de betaalconversie te verbeteren. Met name voor bedrijven met abonnementsgelden, maar ook voor bedrijven met betalingen aan derden, zoals marktplaatsen. Voor de continuïteit van je cashflow is het extra belangrijk dat de incasso’s succesvol verlopen.” 

Hoe werkt het?
Bedrijven kunnen de check inbouwen in hun eigen betaal- of bedrijfsprocessen. Als er iets niet klopt aan het bankrekeningnummer of de tenaamstelling verschijnt er een melding. Bedrijven bepalen zelf in welke vorm meldingen zichtbaar zijn. Wanneer een IBAN-nummer niet bij de bank bestaat, of een andere tenaamstelling heeft dan is opgegeven, dan kan dit reden zijn voor het al dan niet accepteren van een klant. Hiermee worden fraude en fouten voorkomen en beschikt het bedrijf over de juiste klantgegevens.

Meer informatie
Buckaroo / Surepay
  

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > Creditmanagement en Incasso, Cybersecurity, Soort > Open banking, TMS en Payment management, GRC en Assuring, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding SurePay / Buckaroo

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED