Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Presentaties praktijkdag Practice management- en portaalsoftware beschikbaar

Plaatsingsdatum 13-05-2022
Berichtdatum 13 mei 2022

Op woensdag 11 mei 2022 vond in Hoevelaken de praktijkdag "Practice management- en portaalsoftware" plaats met enthousiaste sprekers, deelnemers en softwareleveranciers. Presentaties van sprekers en een tweetal rapporten zijn beschikbaar.

Waar het vroeger veelal ging om afzonderlijke toepassingen voor crm, urenregistratie en declaraties, planning en documentbeheer worden steeds meer kantooroplossingen aangeboden die meerdere van deze functionele gebieden omvatten. Het gaat dan om functies als: relatiebeheer, dossierbeheer, document management, urenregistratie, declareren c.q. factureren, procesbeheer (met workflow), planning & control, correspondentie, zoekfunctionaliteit naar relaties, dossiers en documenten en managementrapportage. En dat allemaal in de cloud.

De volgende presentaties zijn beschikbaar:

 • Gebruikerservaringen
  Nico Prevoo, Jheronimus Accountants
  Jheronimus Accountants heeft recent de overstap gemaakt naar een ander practice managementsysteem dat ook als klantenportaal functioneert. Zo hebben klanten de mogelijkheid tot: accorderen en versturen van aangiftes en jaarrekeningen, via een iDeal link betalen van aangiftes OB en LH, inzage in eigen dossiers, meekijken met de voortgang van opdrachten, directe communicatie via een chat en veiligere bestandsuitwisseling dan via mail of whatsapp. Nico deelde zijn ervaring over deze overgang.
  Opvragen presentatie (PDF).

  Miente Pera, JAS Administratie, Advies en Automatisering
  Ten tijde van het vele thuiswerken gedurende de coronaperiode bleek binnen JAS steeds meer behoefte aan online werken. Dat heeft recent mede geresulteerd in de overstap naar nieuwe online software op het gebied van Practice management. Dit laatste vindt gefaseerd plaats, waarbij CRM en dossierbeheer inmiddels operationeel is. Hierbij is ook sprake van een directe integratie met MS Outlook. Het koppelen van de telefooncentrale, waarbij klantgegevens automatisch naar voren komen als er gebeld wordt, is eveneens een mooie mijlpaal. Miente nam de aanwezigen mee in zijn recente ervaring en deelde successen, aandachtspunten en verbeterpunten.
  Opvragen presentatie (PDF). 
     
 • De digitale handtekening
  Bij portaaltoepassingen speelt het digitaal ondertekenen door cliënten een belangrijke rol.
  Op 1 juli 2016 is de Europese eIDAS-Verordening in werking getreden. In die Verordening wordt onderscheid gemaakt tussen drie vormen van digitaal (elektronisch) ondertekenen:
  1. De normale digitale handtekening;
  2. De geavanceerde elektronische handtekening;
  3. De gekwalificeerde elektronische handtekening.

  Hiernaast is voor portaalsoftware aangeduid in welke mate digitaal ondertekenen ondersteund wordt.

  Tijdens de presentatie is door Tom van Bolhuis van PKISigning ingegaan op alle drie de vormen van digitaal ondertekenen. 
  Opvragen presentatie (PDF).

 • Microsoft Dynamics 365
  Alweer enkele jaren zijn er accountantskantoren die gebruik maken van practice management oplossingen die gebaseerd zijn op Microsoft Dynamics 365. Zoals PSA365 van GAC Business Solutions en Kantoor Gemak van Exact. Voor welke type kantoren zijn deze oplossingen geschikt en wat zijn de aandachtspunten bij het gebruik ervan?
  Adrian Egas, Microsoft Accountancy & SMB Strategist, Companial ging in op bovenstaande. .
  Opvragen presentatie (PDF).

In relatie tot deze dag zijn de volgende (al eerder verschenen) rapporten beschikbaar:

Softwareleveranciers hebben kort de volgende noviteiten gepresenteerd:

 • Acuity heeft Tess op de markt gebracht, gebaseerd op het Salesforce platform.
  De flexibele klant onboarding en klantacceptatie met Tess is toegelicht.
   
 • CreAim presenteerde de Digitale services app waarmee het voor ondernemers zeer eenvoudig is om aangiften te accorderen, in te dienen en direct te betalen. Snel, veilig en betrouwbaar. Het archief voor klanten is 24/7 beschikbaar in de app. Ook kunnen via de app bestanden of foto’s geüpload worden richting de accountant.
   
 • Mijn Kantoor presenteerde een nieuwe e-mail integratie (mailify). Alle ontvangen e-mails worden direct aan de klant in het CRM gekoppeld. Een klant kan dan naar keuze via de chat (binnen het portal) benaderd worden of per e-mail. Vanuit de e-mail kunnen klanten vervolgens reageren op de e-mail en daardoor taken uitvoeren, accorderingen doen of documenten uploaden (zonder dat ze als klant hoeven in te loggen op de portal van het kantoor).
   
 • PSOhub presenteerde als noviteit de out of the box koppeling met internationale CRM systemen, zoals HubSpot, Salesforce en Dynamics 365. Met aan de andere kant (backoffice) de out of the box koppeling naar boekhoudsystemen zoals Exact, Twinfield en Moneybird.
    
 • Visma toonde in haar practicemanagement oplossing Visma Advisor (wat onderdeel is van Visma eAccounting Accountancy) zogenaamde 'Controlemomenten': waar sta je in het dienstverleningsproces. Nu kunnen we de status van een controlemoment ook laten wijzigen door een actie in een andere online oplossing. Dit scheelt medewerkers op jaarbasis heel veel klikken en kan een proces sneller door een organisatie heen lopen.
   
 • Visma | AdminPulse, dé intelligente cloudoplossing voor accountants, boekhouders en controleurs, kondigde deze maand de uitbreiding naar Nederland aan. AdminPulse is kantoorbeheer software die met innovatieve functies toevoegt aan de mogelijkheden om processen binnen het accountantskantoor te optimaliseren.
   
 • Visma | PinkWeb heeft een integratie met Sharepoint waarmee het heel eenvoudig is om een document te delen met de cliënt. Per document is het mogelijk om aan te geven of dit gedeeld mag worden, na het delen wordt de cliënt genotificeerd en is het direct zichtbaar voor de cliënt. Ook kan de cliënt zelf documenten uploaden, dit wordt ook direct zichtbaar in de Sharepointomgeving van het accountantskantoor.
      
Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Practice management software (en uren)
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2024 [28-06-2024]

E-factureren, scan herken van boekingsdocumenten en AI: terugblik seminar 27-3-2024 [02-04-2024]

Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten [26-03-2024]

ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie 2024 [10-02-2024]

Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage [01-02-2024]


Onerzoeksbureau GBNED