Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Verlenging keurmerk Betrouwbaar boekhouden voor InformerOnline, Kleisteen en Visma eAccounting

Plaatsingsdatum 28-07-2022
Berichtdatum 28 juli 2022

Verlenging van het keurmerk Betrouwbaar boekhouden heeft plaatsgevonden op basis van het meest recente normenkader (2022). Daartoe zijn ook bepaalde functies opnieuw beoordeeld. Zo is expliciet aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Ondersteuning van RGS; zie Boekhoudplaza.nl voor meer informatie over RGS.
  • Ondersteuning kostenplaatsen en/of andere boekingsdimensies;
  • Autmatische bankkoppeling; mede op basis van PSD2.

Per genoemd boekhoudpakket is het volledige testrapport (initieel en aangevuld met onder andere bovenstaande aspecten) op te vragen, evenals het daarbij geldende normenkader. Zo willen we volledig transparant zijn in de beoordeling. Met dit laatste is het "keurmerk Betrouwbaar boekhouden" uniek te noemen en is er geen ander vergelijkbaar keurmerk in de Nederlandse markt voor dergelijke software.

Het indertijd door de Belastingdienst en leveranciers van boekhoudsoftware zelf opgezette keurmerk "Zeker-Online" voor boekhoud- en salarissoftware is momenteel niet (meer) actief. Op de website van Zeker-Online staat het volgende: "De stichting is voorlopig gestopt met het certificeren van cloudapplicaties".

Voor zover nog niet gebeurd nodigen we ook eerder bij Zeker-Online aangesloten leveranciers van boekhoudsoftware uit eens kennis te maken met Betrouwbaar boekhouden en het daarvoor geldende normenkader. Betrouwbaar boekhouden is een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED dat al sinds 2003 boekhoudsoftware volledig onafhankelijk beoordeeld. GBNED is tevens initiatiefnemer van UBL Ready, RGS Ready en het normenkader Robotic proof voor boekhoudsoftware.

Naar beoordeelde software Betrouwbaar boekhouden met testrapporten en normenkader.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Branche > Financials, Softwareselectie, Kennisplatform Administratieve software, Standaardisatie, (open)standaarden, Robotic (accounting)
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED / Betrouwbaar boekhouden
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED / Betrouwbaar boekhouden

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Keurmerk betrouwbaar boekhoud met succes drie jaar verlengd voor e-Boekhouden.nl [17-10-2022]


Woensdag 31 mei 2023
Praktijkdag BI en RPA voor de accountancy

Met het Microsoft Power Platform dat bestaat uit o.a. Power BI, Power Automate en Power Apps. Gebruikers uit de accountancy delen hun praktijkervaring met do's en don'ts. En experts geven uitleg over alle mogelijkheden.
Meer informatie en aanmelden...
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED