Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Advieskantoren BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte richten eigen fintechbedrijf AI-GUST op

Plaatsingsdatum 08-09-2022
Berichtdatum 8 september 2022

AI-GUST creëert grootste financiële datavijver van het land voor advies op basis van artificiële intelligentie

AI-GUST, dat is de naam van het fintechbedrijf dat sectorgenoten BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte oprichten. De nieuwe Belgische AI-speler bundelt data uit alle mogelijke bestaande boekhoudsoftwarepakketten en andere bronnen en laat er artificiële intelligentie op los om automatisch financiële adviezen, trends en benchmarks te formuleren voor de bedrijfswereld. AI-GUST, dat vanuit de universiteitsstad Leuven actief zal zijn, neemt het komende jaar een tiental computerwetenschappers, data-ingenieurs, frontend-ontwikkelaars en software-ingenieurs aan.

Financiële gegevensverwerking en accounting gebeuren anno 2022 al vaak op digitale wijze. Maar de data zitten dikwijls verspreid over verschillende softwarepakketten en andere systemen. Daarnaast worden de financiële en boekhoudkundige gegevens nog weinig gebruikt als basis voor interessante inzichten over de bedrijfsvoering of trends om ondernemingen sterker te maken voor de toekomst. Op die problematiek zal AI-GUST een antwoord bieden. Het AI-platform zal bijvoorbeeld snel kunnen berekenen wat de impact van een nieuwe wet of Europese regel is op het compliancebeheer van bedrijven of bekijken of de kosten, zoals die voor energie bijvoorbeeld, van een onderneming in lijn liggen met spelers uit dezelfde sector. AI-GUST maakt de job van accountant op die manier aantrekkelijker.

Lees verder op website BDO België.

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren, Robotic (accounting) en AI, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT
Bronvermelding BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED