Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Universiteit Maastricht implementeert ‘SAP in the cloud’

Plaatsingsdatum 29-11-2022
Berichtdatum 29 november 2022

Digitalisering heeft een grote impact op de organisatie van het universitair onderwijs. Medewerkers van universiteiten verwachten bijvoorbeeld ook ‘op het werk’ de online experience die ze thuis gewend zijn. Verlof aanvragen of een factuur verwerken? Met een paar muisklikken moet het allemaal te regelen zijn. Met SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFactors en SAP Ariba-oplossingen zet de Universiteit Maastricht stappen richting een digitale universiteit.

Met de ‘SAP Intelligent Enterprise Solutions’ beschikt de UM over een geïntegreerde suite aan oplossingen. Deze suite volgt de standaard en best-practice scenario's voor de integratie van bedrijfsprocessen en is eenvoudig in gebruik. “Door de eenvoudige interface kunnen managers en andere medewerkers eigenlijk direct met het systeem aan de slag en hebben ze inzicht in alle relevante data”, zegt Fred Offerein, projectmanager bij de UM. “In een overzichtelijk dashboard staat alle informatie die bijvoorbeeld een manager of een medewerker inkoop nodig heeft om zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren. We leggen hiermee bovendien de basis voor verdere innovatie.”

Inkoop, HR en Finance
In het HR-domein dreigde de spreekwoordelijke jeep vast te lopen. Offerein: “Sommige zaken werden nog op een traditionele manier aangepakt. Zo werkten we nog met formulieren die met de pen werden ingevuld en met de interne post werden verstuurd. Het wervings- en selectieproces gaat bijvoorbeeld nog met brieven die via verschillende kanalen worden verstuurd. Het is dan een uitdaging om data ‘privacyproof’ te verwerken en op te slaan.”

Maar ook Inkoop en Finance liepen tegen beperkingen aan. Ook hier was het nodig om processen eens goed door te lichten, onder andere met het oog op de steeds striktere wet- en regelgeving”, vervolgt Offerein. “Daarbij komt dat er ook dwarsverbanden zijn tussen HR, Inkoop en Finance. HR maakt bijvoorbeeld gebruik van financiële data, en Inkoop heeft te maken met HR als het gaat om de inkoop van zzp-dienstverlening. Kortom, we hadden een digitale strategie voor de gehele bedrijfsvoering nodig. Die hadden we nog niet.”

Plateau 1 live
In het voorjaar van 2022 ging de UM na een freeze live met plateau 1. “Je houdt er rekening mee dat er dan van alles gebeurt, want één ding is zeker: bij zo’n livegang gaan er dingen mis en is het crisis. Daar hadden we onze communicatie en de helpdesk ook op afgestemd. Maar het ging eigenlijk wonderbaarlijk goed”, blikt Offerein terug. “Dat is ook een compliment aan onze IT-afdeling. Die heeft de nieuwe systemen en de oude systemen waar we nu nog mee te maken hebben goed aan elkaar weten te koppelen.”

Naar data-driven
Hoewel de UM nog twee plateaus heeft te gaan, plukt de universiteit nu al de vruchten van het nieuwe SAP-systeem. Medewerkers in de domeinen Finance, HR en Inkoop beschikken met één druk op de knop over de informatie die ze nodig hebben. Zaken zoals het aanvragen en goedkeuren van verlof, het verwerken van een factuur of de instroom van een nieuwe medewerker zijn met een paar muisklikken te regelen.

Meer dan vijfhonderd medewerkers creëren met de SAP-oplossingen honderden inkooporders per dag. De geïntegreerde SAP Intelligent Enterprise-oplossingen dragen bij aan proces-compliance binnen de gehele suite en maken de inkoopuitgaven beter beheersbaar.

Uiteindelijk gaan we ook beslissingen nemen op basis van de enorme hoeveelheid data waarover we beschikken, en minder op intuïtie en gevoel”, besluit Offerein. “Maar zover zijn we nog lang niet. We gaan nu eerst met plateau 2 aan de slag.”
 

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Onderwijs, SAAS, Cloud Computing, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

vidaXL met SAP voorbereid op verdere expansie [31-10-2022]

SAP breidt SuccessFactors HXM Suite uit [15-09-2022]

Rabobank migreert ledgers naar SAP S/4HANA [01-06-2022]

IBM transformeert bedrijfsvoering met RISE with SAP [12-05-2022]

SAP: Innovatie versnellen met no-code/low-code-ontwikkeling, procesautomatisering, data en AI [10-05-2022]


Woensdag 15 februari 2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2023

Laat je informeren over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van scannen & herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Wat zijn alternatieven voor Dizzydata en welke kansen biedt eFactureren en Peppol. Kortom: welke toepassingen zijn voorbereid op de toekomst van morgen.
Meer informatie en aanmelden.
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED