Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Onderzoek naar boekhoudsoftware MKB en de aansluiting op Peppol

Plaatsingsdatum 01-12-2022
Berichtdatum 1 december 2022

In Nederland is elektronisch factureren op basis van de standaarden UBL en Peppol volop in ontwikkeling. Hierbij is het ook van belang dat zoveel mogelijk MKB ondernemers elektronisch facturen kunnen versturen (en ontvangen) via het Peppol netwerk.

Standaard boekhoudpakketten (al dan niet als onderdeel van een uitgebreider ERP-systeem) vormen een belangrijke schakel bij zowel elektronisch factureren (uitgaand) als elektronische factuurverwerking (inkomend). Door ondernemers zelf of met ondersteuning van de diensten van een administratiekantoor.

Onderzoek
Namens de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) wordt door Onderzoeksbureau GBNED momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de adoptie van Peppol binnen standaard boekhoudsoftware voor het MKB. Leveranciers van dergelijke software wordt gevraagd hun medewerking te verlenen aan dit onderzoek.

Peppol Autoriteit

Het onderzoek bestaat per boekhoudpakket uit enkele te beantwoorden vragen. Zowel voor leveranciers die Peppol al ondersteunen in hun boekhoudsoftware als leveranciers waarbij (nog) geen ondersteuning van Peppol aanwezig is. Alle leveranciers van boekhoudsoftware worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit onderzoek. 

Meedoen
De ons bekende leveranciers van boekhoudsoftware ontvangen, uiterlijk de week van 5 december 2022, nog een aparte uitnodiging om deel te nemen aan dit onderzoek. 

Als leverancier van boekhoudsoftware kunt u al direct meedoen via een van de volgende mogelijkheden:

  1. Direct online invullen "Uitvraag MKB boekhoudsoftware en de aansluiting op Peppol";

  2. Downloaden van het Word document;
    Graag invullen en mailen aan het mailadres op het document.   

Het resultaat van dit onderzoek wordt verwoord in een document/paper met tevens een toelichting van genoemde eigenschappen. De resultaten kunnen daarna online opgenomen worden op bijvoorbeeld de website www.peppolautoriteit.nl en ter promotie van Peppol verzonden via andere uitingen en kanalen naar bedrijven in Nederland. 
  

Categorie(n) UBL en Peppol
Bronvermelding Nederlandse Peppolautoriteit
Internet URL Nederlandse Peppolautoriteit

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED