Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Top 25 rapport over de financieel best presterende SaaS-bedrijven

Plaatsingsdatum 06-01-2023
Berichtdatum 5 januari 2023

ZorgDomein komt als beste naar voren uit de top 25 financieel best presterende SaaS-bedrijven. In deze top 25 is onder andere gekeken naar de brutowinst en de EBITDA per medewerker. Dit top-25 brancherapport is samengesteld door het IST-brancheteam van Aeternus Corporate Finance en geeft inzicht in de financiële prestaties van Nederlandse SaaS-bedrijven, die aan de hand van de door Aeternus gedefinieerde financiële prestatie-indicatoren zijn gerangschikt. 

SaaS-bedrijven opereren in omgevingen met veel snelgroeiende bedrijven, hoge multiples en veel dealactiviteit. De overnamemarkt binnen de SaaS-bedrijven is momenteel fors in beweging, zowel nationale als internationale strategische partijen en investeringsfondsen zijn actief. Dit is onder andere terug te zien in het aantal deals in 2021 en in het eerste half jaar van 2022

In dit top-25 rapport brengen wij de financiële prestaties van de best presterende Nederlandse Saas-bedrijven in beeld. In onze analyse komt de volgende top-5 naar voren:

 1. ZorgDomein is de nummer 1 van de top-25 SaaS-bedrijven van 2021. ZorgDomein is een online verwijssysteem waarmee huisartsen hun patiënten digitaal en veilig kunnen doorverwijzen naar medisch specialisten. In 2021 volgde Rabobank Corporate Investments de Amerikaanse investeringsmaatschappij Levine Leichtman Capital Partners op als minderheidsaandeelhouder.
    
 2. Als één van de meest succesvolle en populaire soft warebedrijven van Nederland behoeft de nummer 2 van deze lijst, AFAS, eigenlijk geen nadere toelichting.
   
 3. Op plaats 3 is Reducate geëindigd, een online nascholingsplatform voor professionals in het onderwijs en de kinderopvang. Reducate is in 2022 ontstaan na een fusie van het het Nederlandse E-WISE met haar Deense branchegenoot Blueprint Learning.
    
 4. Plaats 4 is in handen van Enovation, een platform dat veilige communicatie en samenwerking tussen zorgverleners mogelijk maakt. In 2018 nam de vermaarde IT-investeerder Main Capital een belang in het bedrijf dat tot die tijd onderdeel uitmaakte van de Nederlandse technologiebedrijvengroep VANAD Group, waarna een serie aan overnames volgde. De teller staat inmiddels op zeven. In 2021 breidde Enovation uit door e-healthspecialist Boomerweb over te nemen van collegainvesteringsmaatschappij Nimbus Ventures en de overname van digitaal.
    
 5. SDB Groep completeert de top-5. Het bedrijf biedt SaaSoplossingen aan op het gebied van HR, salarisadministratie en personeelsplanning voor de zorgbranche. Ook SDB Groep ging in 2018 in zee met Main Capital, waarna een serie aan overnames volgde. De meest recente overnames zijn die van kinderopvangsoftwarespecialist KindPlanner, CPM4Care en Infent. Laatst genoemden zijn actief op het gebied van Business Intelligence en dashboarding voor de zorgbranche.

Meer informatie en opvragen complete rapport.
 

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Medisch en zorg, SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Aeternus
Internet URL Aeternus

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 15 februari 2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2023

Laat je informeren over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van scannen & herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Wat zijn alternatieven voor Dizzydata en welke kansen biedt eFactureren en Peppol. Kortom: welke toepassingen zijn voorbereid op de toekomst van morgen.
Meer informatie en aanmelden.
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED