Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Ponto for Representatives: accountants veilig toegang tot bankrekeningen van klant

Plaatsingsdatum 14-01-2023
Berichtdatum Januari 2023

Eenvoudig en veilig je bankrekening koppelen, dat is altijd de missie van Ibanity geweest. Ibanity heeft de manier waarop onze klanten toegang hebben tot hun bankgegevens getransformeerd. Inmiddels is Ponto verbonden met meer dan 1800 banken in heel Europa en maken meer dan 150 partners gebruik van onze uniforme rekeninginformatie en betaalinitiatie APIs. Ponto is uitgegroeid tot een echte Europese speler.

De implementatie van Open Banking verschilt per use case
Niet elke Open Banking use case is dezelfde. Sinds de introductie van PSD2 hebben we bij Ibanity veel nieuwe en innovatieve toepassingen gezien. Uiteindelijk gaat Open Banking over het op geautomatiseerde en gestructureerde wijze kunnen opvragen van transactiegegevens. De manier waarop de gegevens worden gebruikt en de voorkeursmethode voor het aansluiten, autoriseren en onderhouden van die connectie verschilt echter van geval tot geval.

Een accountant maakt normaal gesproken gebruik van zijn eigen boekhoudprogramma, waar hij de administratie voert voor zijn cliënt. Om de transactiegegevens te krijgen, moet de cliënt:

 • De gegevens handmatig downloaden van zijn internetbankieren en periodiek naar de accountant sturen,
 • of een ingewikkelde procedure starten om de accountant een bankmandaat te verstrekken.

Beide opties zijn arbeidsintensief en foutgevoelig. Innovatie en klantgerichtheid staan centraal in wat wij doen, daarom hebben we Ponto for Representatives ontwikkeld. Deze nieuwe feature helpt accountants het handmatige werk te verminderen, complexe bankmandaten te elimineren en hun bedrijfsprocessen te automatiseren!

Ponto for Representatives
Met Ponto for Representatives kan de accountant zijn eigen software koppelen aan de bankrekeningen van zijn cliënt zonder een bankmandaat in te stellen. Door de koppeling kan de accountant automatisch de transactiegegevens van de bankrekeningen van zijn cliënt opvragen en de administratie realtime bijhouden zonder dat de bankrekeninghouder actie hoeft te ondernemen.

Hoe werkt het?

 1. De accountant meldt zich aan bij Ponto als vertegenwoordiger.
   
 2. Binnen de omgeving van Ponto maakt de accountant autorisatieverzoeken (URL's) aan en stuurt deze verzoeken naar zijn klanten (bijvoorbeeld via e-mail).
   
 3. De clienten van de accountant klikken op de link en openen Ponto, waar zij hun bankrekening kunnen koppelen en de accountant kunnen machtigen om de betalingsgegevens op te halen.
   
 4. De accountant kan de bankrekeningen van zijn klant bekijken in Ponto en de rekeningen koppelen aan zijn software via Ponto Connect of via een Custom Integration met Ponto-tokens.

Ponto for Representatives dient voor use cases waarbij de PSU geen directe toegang heeft tot de applicatie en een vertegenwoordiger op een veilige, gebruiksvriendelijke en gecontroleerde manier toegang wil geven tot zijn transactiegegevens.

Lees complete blog met Youtube presentatie.
  

Categorie(n) ICT Innovatie, Tech startups, Branche > Accountantskantoren, PSD2, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Ibanity

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED